Noodopvang in Anna Paulowna

Datum:
  • donderdag 5 november 2015
  • in
  • Categorie: ,


  • Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon biedt noodopvang aan 200 vluchtelingen in sporthal Veerburg in Anna Paulowna. Verslaggever Mike Deutekom doet verslag.







                             Iets meer ruimte in hal

    Mike Deutekom mdeutekom@hollandmediacombinatie.nl

    Hollands Kroon - Anna Paulowna -  Er komt iets meer ruimte en daarmee ook iets meer privacy in sporthal Veerburg.' In totaal vertrekken er 26 vluchtelingen vanuit Anna Paulowna naar andere plaatsen in Nederland.

    De wegen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn soms ondoorgrondelijk, ook voor de organisatie van de noodopvang in Veerburg. Kwam er maandagmiddag nog een onverwacht telefoontje met de mededeling dat er 45 extra mensen naar Veerburg kwamen, gisteren belde het COA plotseling met de mededeling dat er juist mensen gingen vertrekken. Twee gezinnen uit Albanië en Kosovo werden om vier uur opgehaald om naar Middelburg te worden gebracht. Daardoor liep het inwoneraantal van de sporthal terug met veertien mensen.

    Gedotterd

    Eerder waren er al tien alleenstaande vrouwen vertrokken naar Leeuwarden. „En daarnaast is er nog een vader met zijn zoontje naar een asielzoekerscentrum in Doetinchem gebracht, waardoor er nu in totaal dus 26 vluchtelingen zijn vertrokken", zegt gemeentewoordvoerster Noortje Slot.

    ___________________________________________

    'Blij met zelfde beveiligers '

    Anna Paulowna - Een dikke pluim voor de 
    medewerkers van de beveiliging in Veerburg.
    De organisatie van de noodopvang in 
    Veerburg is blij dat beveiligers van de 
    Schager Spartahal zijn mee verhuisd naar 
    Anna Paulowna. „De vluchtelingen kennen 
    ze inmiddels en vertrouwen ze. Dat haalt een 
    hoop problemen vooraf al weg", zegt 
    locatiemanager Freek Bekker.

    __________________________________________


    Mogelijk worden dat er nog drie minder. „We hebben drie zieken in huis. Ik weet dat één iemand heeft last van suikerziekte. En één persoon is gedotterd en voelt zich ook niet geweldig. Het COA probeert voor die drie ook nog elders onderdak te vinden. Maar voorlopig is dat nog niet gelukt."

    NHD




    2 reacties :

    Anoniem zei

    Gezinnen uit Albanië en Kosovo zijn geen vluchtelingen maar doodordinaire huftertjes die van ons sociale stelsel komen profiteren.
    Het COA wordt zo langzamerhand een criminele organisatie die ieder willekeurig mens als vluchteling bestempelt en de gewone burgers voor de kosten laat opdraaien, dus besteelt ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Dit alles natuurlijk onder regie van Den Haag met supervisie van Merkel en de EU.

    Anoniem zei

    Staatsschuld: http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/11/Staatsschuld-stijgt-met-iedere-immigrant-bijna-80000-euro

    Een reactie posten