Noord-Hollandse gedeputeerde Ralph de Vries (D66) stapt op

Datum:
  • maandag 23 november 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • HAARLEM - Een half jaar na zijn aantreden als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland heeft Ralph de Vries (D66) zijn functie neergelegd.
    In zijn ontslagbrief wijst De Vries met name op het dossier Wind op land wat hij als gedeputeerde duurzaamheid en energie moest uitvoeren.


    Door Roel van Leeuwen - 23-11-2015 


     (Hieronder bij gerelateerde documenten leest u de ontslagbrief)

    Hij schrijft in toenemende mate moeite te hebben met het verdedigen van beleid (maximaal 685,5 MegaWatt, red.) wat hij te 'generiek' en te 'beperkend' vindt. 'En wat niet bijdraagt aan de noodzakelijke energietransitie in Noord-Holland.'

    Ook stelt hij dat de verhoudingen in Provinciale Staten en tussen Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten in hoge mate vast liggen waardoor het debat doodbloedt. 'Wat resteert is een voorspelbaar ritueel'.

    In een persverklaring laat de fractie van D66 het buitengewoon jammer te vinden dat De Vries zijn functie neerlegt: ,,Noord-Holland en D66 verliezen hiermee een kundig, enthousiast en gedreven bestuurder. Het is een persoonlijk, geen gemakkelijk, besluit dat wij uiteraard respecteren.

    De fractie zal zo snel mogelijk in de opvolging voorzien.''

    NHD



    Ontslagbrief Ralph de Vries





    1 reacties :

    Anoniem zei

    Het wachten is op de volgende D'66 dwaas.

    Een reactie posten