Geen 10.000 woningen erbij

Datum:
 • maandag 23 november 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • SCHAGEN – Er komen helemaal geen 10.000 woningen bij in Noord-Holland.

  Gedeputeerde Joke Geldhof (D66) zegt naar aanleiding van vragen van de VVD in de Staten dat is afgesproken dat van de 13.000 asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen, er 10.000 gekoppeld worden aan gemeenten.
  De gemeenten moeten zich inspannen om binnen een half jaar de 10.000 vergunninghouders te huisvesten of woonruimte aan te bieden.  
  Elke gemeente in Noord-Holland krijgt binnenkort te horen hoeveel asielzoekers zij aan een sociale huurwoning moet helpen.  
  Volgens Geldhof is het de taak van de provincie om toezicht te houden op de gemeenten dat zij aan deze opdracht voldoen. Als dit niet gebeurt krijgen gemeenten een waarschuwingsbrief. Als de versnelling uitblijft dan krijgen die gemeenten een uitnodiging voor een bestuurlijk overleg.

  Schagen FM

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Zó gaat het dus. Dit werd eerder genoemd als een verzoek (???) maar "met klem" (!!!). Hieruit blijkt maar weer eens met wat voor lieden wij te maken hebben. Is pure dwingelandij en "als je niet wilt wat wij willen, dan zullen we even een gesprekje met jou organiseren !" Democratie ? Is in de prullenmand verdwenen. Is zuivere dictatoriale macht. Er staat óók ons, de gewone burger, vanuit de dichtst bijzijnde politiek nog het nodige te wachten.

  Een reactie posten