DRENTSE GEMEENTEN ZETTEN RECHTSZAAK TEGEN WINDMOLENS DOOR

Datum:
 • woensdag 18 november 2015
 • in
 • Categorie: , , ,

 • UTRECHT – De Drentse gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn zeggen het kort geding tegen voor voornemen van een groot windpark in de omgeving door te zetten.

  Zij zeggen te reageren op de uitspraak van minister Henk Kamp (Economische Zaken) dat hij zijn besluit de Rijkscoördinatieregeling (RCR) op het windpark toe te passen niet gaan herzien.
  Deze regeling brengt het regie van grote windparken van meer dan 100 megawatt, zoals het gepland windproject in deze gemeenten, in handen van Den Haag.

  KORT GEDING

  “Volgend op deze beslissing zullen de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn nu daadwerkelijk een kort geding aanspannen tegen het Rijk”, aldus Aa en Hunze.
  Volgens de gemeenten is de rijkscoördinatieregeling niet van toepassing. Het windpark waar het om gaat krijgt een vermogen van 150 megawatt, maar het wordt ontwikkeld door 3 verschillende partijen.

  RECHTER

  Volgens de gemeenten is de rijkscoördinatieregeling dan niet van toepassing. De lokale overheden willen daarom dat de rechter de regie uit handen van Kamp neemt.
  “De Rijkscoördinatieregeling is een ondemocratisch instrument dat volgens ons ten onrechte wordt toegepast op het windpark Drentse Monden en Oostermoer”, aldus Co Lambert, wethouder Aa en Hunze. “Wij willen die RCR van tafel hebben en de regie teruggeven aan de provincie en de gemeenten.”

  Groene Courant
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Succes mensen. Procedeer ze de afgrond in!

  Wat zij kunnen kunnen jullie ook!

  Een bewonderaar van jullie strijdbaarheid.

  Een reactie posten