Defensie organiseert bijeenkomst over PX10

Datum:
 • maandag 2 november 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HAAG - Begin 2016 komt er een bijeenkomst voor mensen van Defensie die hebben gewerkt met PX10, een schoonmaakmiddel voor wapens, meldde minister Jeanine Hennis maandag in de Kamer. Veel militairen zeggen ziek te zijn geworden door het gebruik van kankerverwekkende PX10.

  Door ANP - 2-11-2015

  Het RIVM heeft eerder onderzoek gedaan naar het gebruik van PX10 bij de krijgsmacht en geen causaal verband gevonden tussen het ziektebeeld en het werk bij Defensie. Volgens onder meer D66 en SP was dat onderzoek onvoldoende. Zij willen nieuw onderzoek. Daar wil Hennis niets van weten. ,,Van nieuwe feiten is geen sprake.''

  Zij hoopt met de bijeenkomst zorgen bij (oud)medewerkers weg te nemen. De oppositie is niet tevreden. Wasilla Hachchi (D66) sprak van een ,,handreiking'' en Jasper van Dijk (SP) van een ,,kleine stap vooruit''. Maar beiden blijven erbij dat het onderzoek opnieuw moet weden geopend.  1 reacties :

  Anoniem zei

  In het recente verleden hadden mensen nog de illusie dat in ieder geval onze regering te vertrouwen was, maar tegenwoordig blijkt keer op keer dat het een grote leugenachtige bende is.

  Een reactie posten