Wieringers woest na sluitingsplan

Datum:
 • woensdag 7 oktober 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Hippolytushoef - 'Sluiten zwembad Hippolytushoef is belachelijk'

  Mike Deutekom

  Hippolytushoef - „We zitten toch in sportdorp Hippolytushoef? Hoezo geen zwembad meer? Belachelijk!", reageert Sandra Wartena Kok via Facebook op het plan om zwembad De Venne in Hippolytushoef per 1 juli volgend jaar te sluiten. Zij is een van de Wieringers die het voorstel van burgemeester en wethouders onbegrijpelijk vindt.

  De reacties van de Wieringers op social media zijn niet mals. Daniëlle Ham zegt: „Het is toch werkelijk niet te geloven! Hoeveel kost de verbouwing aan het-nieuwe gemeentehuis ook al weer? Peuters die niet meer naar de peuterspeelzaal kunnen Waar gaat dit heen?"

  Astrid Meeldijk roept op tot actie: „We moeten tot actie overgaan lijkt mij. Iemand ideeën? Als we de gemeente zo doorlaten gaan hebben we niks meer. Laten we het zelf maar gaan regelen, lijkt mij. En ik denk dat er een hoop Wieringers voor zijn om het zwembad te behouden." „

  Verschrikkelijk. Kinderen geen les meer. Ouderen geen zwemmen meer. Revalidatie niet meer. Dit kan niet", meldt Danielle Glim. Volgens het college van B en W moet De Venne dicht, zodat er in de toekomst genoeg bezetting is voor een nieuw 'doelgroepenbad' in Wieringerwerf, dat zwembad De Terp daar gaat vervangen in 2020.


  ___________________________________________________________________________

  Informatiebijeenkomsten

  De gemeente houdt drie bijeenkomsten over het accommodatie-beleid. Mensen die hier bij willen zijn kunnen zich daar voor aanmelden via een mailtje naar kernen®hollandskroon.nl. De bijeenkomsten zijn

  op maandag 12 oktober in het Sportcentrum Wieringen aan de Belterlaan 1 in Hippolytushoef; 

  op dinsdag 13 oktober in restaurant De Rijd aan de Vijverweg 3 in Nieuwe Niedorp en 

  op woensdag 14 oktober in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1 in Wieringerwerf.

  ____________________________________________________________________________

  NHD


  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Wieringers, dóe er dan wat aan en wacht niet af ! Blijf niet passief en onderneem actie. Dát is de enige manier om e.e.a. te voorkomen. Dat gemeentebestuur is uitsluitend bezig met afbraakpolitiek ten gunste van hun baantje en inkomen.

  Sam Kooy zei

  Als extra toevoeging: Laat jullie niet overrulen door het gemeentebestuur. Het is nog niet vastgesteld ! Maar wél: het zijn op dit moment vaststaande plannen.

  Anoniem zei

  Bijeenkomst accommodatiebeleid is op maandag 12 oktober om 20:00 uur in het Sportcentrum Wieringen aan de Belterlaan 1 in Hippolytushoef

  Een reactie posten