Vliegende start voor uitbreiding Kooypunt in Den Helder

Datum:
 • woensdag 14 oktober 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - De jongste uitbreiding van bedrijventerrein Kooypunt in Den Helder beleeft een vliegende start. Tijdens de beurs Offshore Energy 2015 in de Rai werd dinsdagmiddag bekend gemaakt dat oliemaatschappij Total en maritieme afvalverwerker Bek & Verburg zich op Kooypunt III gaan vestigen. Voor beide betreft het een bedrijfsverplaatsing.

  Door Ronald den Boer - 13-10-2015, 

  Oliemaatschappij en afvalverwerker vestigen zich als eerste bedrijven
  Oliemaatschappij Total (het vroegere Elf/Petroland) is al sinds 1976 in de marinestad gevestigd en zit nu nog aan de Handelskade. Het bedrijf levert jaarlijks vier miljard kubieke meter gas uit de Noordzee, tien procent van het Nederlandse gasverbruik. Afvalverwerker Bek en Verburg zit pas een paar jaar in Den Helder.

  Woonwijk

  Verhuizing door Total vanaf industrieterrein Westoever maakt ruimte vrij voor de verdere ontwikkeling van het gebied daar tot woonwijk. Daarnaast is het door de steeds strengere milieuwetgeving lastiger om op de huidige plek aan alle regels te voldoen. Verhuizing naar een modern industrieterrein ligt volgens Total daarom voor de hand.
  Die keuze is ook een opsteker voor het Helderse aannemersbedrijf A. Tuin. Dat won de landelijke aanbesteding voor nieuwbouw. Tuin doet al jaren zaken met Total. ,,Wij kennen het bedrijf dus goed en weten aan welke milieu- en veiligheidseisen het bedrijf moet voldoen’’, aldus directeur Kees Jan Tuin.

  Hoogwaardig

  Op Kooypunt zet het bouwbedrijf een, wat wordt genoemd, hoogwaardig kantoor van twee verdiepingen neer, met een opslagloods en ruim buitenterrein. ,,De opdrachtgever stelt hoge eisen aan de leefkwaliteit en de bebouwing heeft dan ook een mooie uitvoering’’, verzekert Tuin. Naar verwachting kan begin december, als alle vergunningen rond zijn, de eerste schop de grond in. De oplevering volgt eind volgend jaar. Tijdens de beurs staken Tuin, vertrekkend directeur Piet Hein Kolff van Port of Den Helder en zijn tijdelijk opvolger Whitney Veen alvast een symbolische schop in de grond.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten