PROVINCIE NOORD-HOLLAND MAAKT VOORTIJDIG SLOPEN OUDE WINDMOLENS MOGELIJK

Datum:
 • woensdag 21 oktober 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • UTRECHT – De provincie Noord-Holland zegt te willen voorkomen dat oude windmolens die rijp zijn voor de sloop langer blijven staan dan nodig.

  Volgens de provincie staan sommige oude windmolens uit veiligheidsoverwegingen stil, maar ontstaat juist daardoor een gevaarlijke situatie. Omdat de wieken niet meedraaien zou het risico op het afbreken van de wieken worden verhoogd.
  De windmolens kunnen daarom voortijdig te worden gesaneerd. Eigenaren behouden het recht om de windmolens in te zetten voor herstructurering.
  Het besluit geldt voor nog te saneren turbines. De sanering moet liggen ná de peildatum van 15 december 2014.
  Daarnaast moet de te saneren turbine verouderd of beschadigd zijn waardoor sanering uit veiligheidsoverwegingen nodig is. Ook moet de te slopen turbine geregistreerd zijn bij het bevoegd gezag, bijvoorbeeld in de vorm van de vereiste sloopvergunning of sloopmelding.

  NHD


  Groene Courant

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Lees: iedere boer die een windmolen van enkele jaren oud heeft en die wil vervangen voor een nieuwer(groter) type mag slopen en krijgt subsidie bij nieuwbouw en weer 15 jaar nieuwe subsidie als het spul draait. Dit alles natuurlijk betaald door de burgers.
  Zo kennen we onze regenten van de provincie weer.

  Een reactie posten