Provincie investeert 173 miljoen in groenprojecten

Datum:
 • woensdag 21 oktober 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • HAARLEM - Het aanleggen van natuurbruggen en -verbindingen zodat dieren als de Noordse woelmuis en de waterspitsmuis makkelijk van het ene naar het andere natuurgebied kunnen verkassen. Maar ook de herinrichting van bestaande gebieden en de aanleg van nieuwe natuur. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben besloten tussen 2016 en 2020 ruim 173 miljoen euro te investeren in groene projecten.

  Door Marjolein Eijkman - 21-10-2015, 

  De provincie zet onder meer in op de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Hiermee moet uiteindelijk een aaneengesloten netwerk van met elkaar verbonden natuurgebieden ontstaan. Een andere prioriteit is het bevorderen van de biodiversiteit en het meer toegankelijk maken van groene gebieden in de provincie voor wandelaars, fietsers en waterrecreanten.

  Voortgang

  Dit alles maakt deel uit van het Provinciaal Meerjarenprogramma Groen 2016-2020. Dit programma biedt een overzicht van de voortgang van de realisatie van groene projecten waar de provincie aan bijdraagt of die ze zelf uitvoert. In totaal gaat het om 114 projecten en 10 subsidieregelingen

  NHD  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Wat een bullshit! Oorspronkelijk kwamen die beestjes in dit venig moerassengebied, net als de mensen, niet voor. En nu gaan wij honderden miljoenen in de sloot gooien om ze ( niet de mensen) te beschermen ?

  Een reactie posten