Petten krijgt dit jaar 150 vluchtelingen

Datum:
  • zaterdag 10 oktober 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • Schagen -  Petten -  De gemeente Schagen wil nog dit jaar 150 vluchtelingen opvangen in het voormalige Huis tet Duin in Petten. Dat heeft burgemeester Marjan van Kampen gisteravond bekendgemaakt.
    Harry de Jong h.de.jong@hollandmediacombinatie.nl

    B en W van Schagen moeten dinsdag nog een formeel besluit nemen, maar zijn in principe bereid mee te werken. „Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers zoekt locaties en vindt Huis ter Duin geschikt. We begrijpen dat de nood hoog is, zodoende willen we als gemeente meewerken", aldus Van Kampen.

    Huis ter Duin is eigendom van bouwondernemer Peter Tuin van Tuin Zijpe. Het wordt door Mondial Uitzend gebruikt voor de huisvesting van seizoenwerkers.

    De vluchtelingenopvang zal naar verwachting voor twee tot drie jaar zijn. Dorpsraad Petten is gisteravond geïnformeerd door Van Kampen. Inwoners zijn per brief op de hoogte gesteld. De gemeente houdt dinsdagavond bij De Watersnip in het dorp een bewonersavond om Pettemers nader te informeren. „En om met hen in gesprek te gaan over hoe zij tegen deze opvanglocatie aankijken. Er moet goed worden nagedacht over de dagbesteding van vluchtelingen. De verveling mag niet toeslaan."

    Komende vrijdag is een extra gemeenteraadsvergadering uitgeschreven over de vluchtelingenopvang in Petten.

    NHD



    4 reacties :

    Anoniem zei

    Alles is al in kannen en kruiken, de gelukzoekers komen naar Petten en zoals het behoort in een "fatsoenlijke democratie" worden de inwoners van Petten pas op het allerlaatste moment geïnformeerd zodat er niets meer aan te doen is. Hoe lang gaat dit nog goed?
    Het wordt tijd dat Rutte en zijn kompanen in de misdaad aangeklaagd worden wegens verraad aan de autochtone Nederlander. Artikelen genoeg in de Grondwet, tenslotte werd Anton Mussert ook wegens landverraad terechtgesteld. Rutte, het schoothondje van Merkel is precies hetzelfde als Merkel, uit op de totale vernietiging van de Europese cultuur en democratie met als doel om van de EU een grote socialistische staat te maken met 1 regering in Brussel. Het wachten is op de eerste uitbraken van geweld onder de bevolking zodat leger en politie kunnen ingrijpen en alles onder het bewind van Brussel plaatsen. Terug naar het beleid van de Sovjet Unie, maar dan in Europa. Precies zoals Adolf Hitler altijd heeft gewild en het streven van Adolf is op perfecte wijze voortgezet door Merkel.

    Anoniem zei

    De Drievuldigheidskerk in Berlin-Steglitz is een toevluchtsoord voor veel christelijke vluchtelingen. Gottfried Martens is hier dominee.

    (Vertaling: E.J. Bron)

    Hij heeft zich erin gespecialiseerd christelijke vluchtelingen te helpen: de Berlijnse dominee Gottfried Martens vertelt dat christenen in asielzoekerscentra vaak door hun islamitische medebewoners gepest worden. Het ergerlijke daaraan: de autoriteiten krijgen daar zogenaamd niets van mee.

    Het zijn geen incidenten, weet Gottfried Martens. Hij is dominee van de Drievuldigheidskerk in Berlin-Steglitz en geeft christenen regelmatig overnachtingsmogelijkheden als ze het niet meer kunnen uithouden in hun onderkomens. “In veel onderkomens wordt volgens de regels van de sharia geleefd en wie zich niet aanpast, krijgt problemen”, vertelt hij.

    Autoriteiten weten van niets

    Toen journalisten van “Stern TV” hierover vragen stelden aan de verantwoordelijke instantie voor het vluchtelingencentrum Hennigsdorf kregen ze via E-mail het volgende antwoord: “Na ruggespraak met de leiding van het centrum, de maatschappelijk werkers en de verantwoordelijke afdeling voor het onderbrengen van asielzoekers in het district Oberhavel is ons geen informatie bekend die zulke gebeurtenissen in gemeenschappelijke onderkomens zouden bewijzen.”

    Voor dominee Martens was dit een verrassende ontwikkeling: “Ik heb in het begin van deze vluchtelingengolf gedacht dat velen van hen geleden zouden hebben onder de uitwassen van een radicale islam in hun landen van herkomst en dat ze zouden weten waarderen dat het hier anders is.” Het bleek echter dat het aandeel conservatieve moslims onder de asielzoekers veel groter zou zijn dan hij ingeschat had.

    “Het is hier zoals in Iran”

    Elia Ali Reza bekeerde zich in zijn vaderland tot het christendom, waarop hij met de dood bedreigd werd. Toen volgde de vlucht naar Duitsland. Maar hij moest opnieuw uit het onderkomen in Brandenburg vluchten. Hij was bang. Bang voor zijn islamitische medebewoners. Het kwam hem voor als thuis in Iran. Ook hier in het onderkomen zouden alle niet-moslims worden uitgescholden dat ze onrein zouden zijn, vertelt hij. Hij leeft al acht maanden in de kerk van dominee Martens. De jonge christen vertelde dat het voor hem vooral erg was tijdens de ramadan, hij kon ´s nachts nauwelijks nog slapen: “De deur van de anderen stond altijd open en de hele nacht tot 04.00 uur ´s ochtends klonken er koran-verzen via luidsprekers. En ´s ochtends riep dan de muezzin het hele huis op tot het ochtendgebed”, berichtte “Stern TV” in haar videoverslag.

    Ook Joshua Paul uit Pakistan moest in het vluchtelingencentrum Hennigsdorf zulke ervaringen meemaken. De zoon van een christelijke predikant werd in zijn vaderland bedreigd met moord, hij maakte geweld mee. Zijn vader gaf zijn beroep op, het gezin verhuisde naar een andere stad. Maar daar gebeurde precies hetzelfde. Hij weet dat er vreedzame moslims bestaan, “maar zij, die hier zijn, worden zwaar gediscrimineerd”, zegt hij. Hij is teleurgesteld in Duitsland – maar niet vanwege het eten of het onderkomen: “Ik dacht dat in Duitsland christenen geholpen zouden worden, dat het een christelijk land is.”

    Bij dominee Martens komen veel verhalen en lotgevallen samen. Hij kent een Afghaans gezin in Brandenburg dat christelijk geworden is. Het woont niet meer in het vluchtelingencentrum, maar in een woning. Maar de islamitische gemeenschap uit het vluchtelingencentrum laat het gezin gewoon niet met rust. “Het gezin durft nauwelijks naar buiten”, verteld dominee Martens. Enige tijd geleden bezocht Martens een jonge man in het ziekenhuis, die geprobeerd had zelfmoord te plegen. “Hij heeft het gewoon niet meer uitgehouden”, zei Martens. “De dag daarvoor had hij nog met ons meegezongen in het kerkkoor.”

    (Bron: Christliches Medienmagazin PRO)

    Anoniem zei

    Criminaliteit rond opvangcentra explodeert; Zelfs vrouwelijke agenten dagelijks aangerand – Agenten: Wij kunnen veiligheid burgers niet langer garanderen - Finland: Slechts 2 van de 100 migranten zijn Syrische vluchtelingen, 80% zijn moslimmannen – Vermoedelijk al een veelvoud van de eerder geschatte 4000 terroristen in Europa.

    Zomaar wat berichten in de media.

    Is er al bekend hoeveel "zielige alleenstaande mannen" een plaats in Petten krijgen.

    Zal wat worden volgende zomer op het strand, komen er borden met opschrift: VERBODEN ZICH IN BADKLEDING OP HET STRAND TE BEGEVEN?

    We moeten tenslotte rekening houden met de nieuwe cultuur van pedofielen, homo haters, vrouwenhaters en ongelovigen haters en moordenaars.

    Anoniem zei

    Het meest beschaafde, maar ook het meest intelligente volk op aarde met een gemiddeld IQ van 115, de Japanners, laten absoluut geen moslims toe in hun land. Zet daar dan eens het gemiddelde IQ van de moslim inteelt van 85 tegenover. De Japanners voorkomen daarmee de negatieve gevolgen van de islam in hun land. Nederland is zo gek dat we eerdaags volgens de sharia wetgeving moeten leven zoals in delen van de grote steden nu al het geval is en in Engeland gemeengoed begint te worden.

    Een reactie posten