Opvang is nu niet nodig

Datum:
 • woensdag 7 oktober 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - In de regio Schagen hoeft voorlopig geen tijdelijke opvang voor vluchtelingen te komen, nu Alkmaar zeshonderd mensen extra op gaat vangen in het voormalige belastingkantoor.
  Daarmee vangt Alkmaar vluchtelingen op voor de hele regio, laat burgemeester Marjan van Kampen van Schagen weten. Het wil niet zeggen dat een tijdelijke opvang helemaal van de baan is. Als het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de gemeenten vraagt om nog meer plekken voor tijdelijke opvang te maken kan Schagen weer in beeld komen.

  De gemeenten in Noord-Holland Noord, die samenwerken om voldoende opvang te realiseren voor vluchtelingen, richten zich volgens Van Kampen nu vooral op het onder dak brengen van vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, maar nog geen eigen huis hebben. Zij houden dus plekken bezet in asielzoekerscentra, die nodig zijn voor nieuwe vluchtelingen. Volgens Van Kampen komen er snel woningen voor deze zogeheten statushouders. Er worden volgens haar door de wethouders en beleidsambtenaren van de betrokken gemeenten 'mooie stappen gezet'. „Ik hoor heel positieve signalen." Hoeveel huizen er op korte termijn beschikbaar komen kan Van Kampen nog niet zeggen.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten