Opvang in oud raadhuis

Datum:
 • woensdag 14 oktober 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Petten - Het gemeentehuis van de vroegere gemeente Zijpe in Schagerbrug is ook in beeld als opvangplek voor vluchtelingen. 
  Marten Visser m.visser@hollandmediacombinatie.nl 

  Dat maakte burgemeester Marjan van Kampen van de gemeente Schagen gisteravond bekend tijdens een informatiebijeenkomst in Petten. Daar werden bewoners van het kustdorp bijgepraat over de huisvesting van asielzoekers in Huis ter Duin aan het Korfwater. Met die opvang is Schagen er volgens Van Kampen nog niet, omdat de instroom van vluchtelingen zo groot is dat er nog meer plekken nodig zijn. Ze heeft daarom het raadhuis in Schagerbrug, dat binnenkort leeg komt als het Zijper Museum verhuist, ook voorgedragen als opvangplek.

  Of er daadwerkelijk vluchtelingen naar Schagerbrug komen beslist uiteindelijk het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). „Wij hebben het pand aan hen aangeboden. Zij gaan bekijken of het geschikt is voor de opvang van vluchtelingen", aldus Van Kampen.
  ________________________________________________________________

  In Huis ter Duin Petten maximaal 225 vluchtelingen
  ________________________________________________________________

  „De beslissing ligt dan bij het COA, niet bij de gemeente." Het zou niet de eerste keer zijn dat er vluchtelingen in het pand zitten: eind jaren zeventig verbleven in het oorspronkelijk als rusthuis voor senioren gebouwde complex al eens Vietnamese bootvluchtelingen.

  In Huis ter Duin in Petten komen meer vluchtelingen dan aanvankelijk gemeld, zo maakte Van Kampen gisteren ook duidelijk. Er was sprake van 150 asielzoekers, dat worden er maximaal 225, aldus de burgemeester. De vluchtelingen blijven beslist niet langer dan drie jaar in het dorp, zo verzekerde zij de Pettemers. Veel dorpsbewoners zijn er niet blij mee. Zij vrezen overlast. En zijn bang dat toeristen het dorp links zullen laten liggen. De bijeenkomst verliep wel rustig.

  NHD

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Burgemeester Marjan van Kampen heeft helemaal geen boodschap aan de bevolking.
  We mogen stellen dat als er problemen ontstaan door de gelukzoekers Marjan van Kampen en de rest van het dubieuze stelletje wethouders en raadsleden, zich schuldig hebben gemaakt aan medeplichtigheid van welk nog te plegen misdrijf dan ook.

  Een reactie posten