Maximaal tweehonderd vluchtelingen naar Anna Paulowna

Datum:
 • dinsdag 27 oktober 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Maximaal tweehonderd vluchtelingen naar Anna Paulowna

  ANNA PAULOWNA - In sport-/ontmoetingscentrum Veerburg in Anna Paulowna krijgen vanaf maandag 2 november maximaal tweehonderd vluchtelingen voor hooguit negen dagen onderdak.
  Door Martijn Gijsbertsen - 27-10-2015, 18:01 (Update 27-10-2015, 18:17)

  Daarmee geeft de gemeente Hollands Kroon gehoor aan de klemmende oproep van minister Van der Steur van veiligheid en justitie en het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) om crisisopvang te verzorgen
  De aanmeldcentra in Nederland kunnen de enorme toestroom van asielzoekers niet aan.
  Welke groep in de zaal aan de Sportlaan in de Polder wordt opgevangen, is nog onbekend.
  Maar de kans lijkt groot dat dit dezelfde vluchtelingen zijn die nu in de Spartahal in Schagen verblijven. De opvang in Schagen loopt op dezelfde dag af als waarop die in Anna Paulowna begint.
  ,,Of het om die mensen gaat, weten we nog niet’’, aldus woordvoerster Noortje Slot van Hollands Kroon.
  ,,Wanneer voor de vluchtelingen in Schagen tijdelijke opvang (langer dan een jaar, red.) is geregeld, komen bij ons nieuwe. Zo niet, dan krijgen we de asielzoekers vanuit Schagen.’’

  Informatiebijeenkomst

  De gemeente houdt woensdagavond om acht uur een informatiebijeenkomst over de vluchtelingenopvang in gemeentehuis De Ontmoeting in Anna Paulowna.
  Gemeentebestuur en COA-vertegenwoordigers zijn daarbij aanwezig. Omwonenden van sporthal Veerburg zijn dinsdagavond per brief geïnformeerd.
  Vele handen gaan de komende dagen aan het werk om de opvang in orde te maken.
  Gekozen is voor Veerbrug, omdat die locatie voldoende ruimte biedt en geschikt is voor dagactiviteiten.

  NHD
  8 reacties :

  Anoniem zei

  De hoofdredacteur van de “Kronen Zeitung” in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken, Christoph Biró, is gezien de vluchtelingenchaos in Spielfeld in het weekend uit zijn vel gesprongen: de stemming zou allang omgeslagen zijn, “jonge, testosteron-gestuurde Syriërs” zouden zich “uiterst agressieve seksuele overvallen” hebben veroorloofd, Afghanen zouden de zittingen in de treinen hebben opengesneden en hun behoefte in hebben gedaan, omdat zij niet op plaatsen wilden zitten waar christenen hadden gezeten, schreef Biró in zijn commentaar afgelopen zondag. Dat zorgde voor een enorme ophef.

  Anoniem zei

  Het begin is er: maximaal 200. Hele hordes gelukzoekers komen onze kant op en dat is een veelvoud van het aantal van 60.000 die de regering en de rest van het goedvolk ons voorhoud, dus die 200 is slechts een bescheiden beginnetje.
  Onze bestuurders weten wat goed voor ons is en menen dat we allemaal blij moeten zijn met die arme stumperds(cultuurverrijkers) die huis en haard hebben moeten ontvluchten.
  Inmiddels zitten er meer Syriërs in Europa dan er ooit in Syrië geleefd hebben, maar dat is een kleinigheidje aldus onze bestuurders. Wie de miljarden moeten gaan betalen is inmiddels wel duidelijk, dat zijn de autochtone Nederlanders die tot in de lengte der jaren vele duizenden Euro's aan belasting extra gaan betalen. Onze inmiddels tot 450 miljard opgelopen staatsschuld zal ooit eens moeten worden afgelost en daarvoor moeten onze kinderen en kleinkinderen tot in lengte der dagen opdraaien..

  Anoniem zei

  De moeite van het lezen waard, staat ons ook te wachten.
  http://xandernieuws.punt.nl/home

  Sam Kooy zei

  We zijn het in Nederland - de kranten en andere media lezende en horende - langzamerhand zat. "Den Haag" Luistert niet naar de bevolking dat ons bestaan totaal ontregeld dreigt te worden. En dat niet alleen in ons land. In de politieke kamers durft een enkeling "nee" te zeggen. de meerderheid knikt instemmend "ja" om te voorkomen dat hij of zij voor "racist" wordt uitgemaakt. Ik kon al eerder invullen dat dit slechts het prille begin is van héél veel ellende waarbij ons cultureel "erfgoed" naar de knoppen gaat.

  Anoniem zei

  Eerdaags ook in Anna Paulowna nodig? https://ejbron.wordpress.com/2015/10/28/er-was-eens-een-rustige-kleine-stad/#more-100352

  Anoniem zei

  “Veel immigranten hebben AIDS, syfilis, onbehandelde TBC” – gezondheidszorg in Duitsland op de knieën door asielchaos.

  http://fenixx.org/2015/11/01/veel-immigranten-hebben-aids-syfilis-onbehandelde-tbc-gezondheidszorg-in-duitsland-op-de-knieen-door-asielchaos/

  Sam Kooy zei

  Anoniem: dit zijn n.m.m. behoorlijke veronderstellingen. Jij praat hier wel over mensen, hoe je daar ook over denkt. Wees s.v.p. enigszins genuanceerder !

  Anoniem zei

  Genuanceerder heer Kooy?
  We worden aan alle kanten door politici en media misleid. Er heersen besmettelijke ziektes en de ziekenhuizen raken overvol door vluchtelingen die besmettelijke ziektes meenemen.., de berichtgeving op internet staat er vol mee. Als u daarvoor uw kop in het zand wilt steken dan is dat uw probleem maar maakt het ook mijn probleem omdat wegkijken het probleem is van lafaards die daardoor onze welvaart op het spel zetten en onze cultuur te grabbel gooien
  We kunnen nu eenmaal niet half Afrika binnenlaten, maar misschien kunt u eens schrijven hoeveel asielzoekers er inmiddels op Texel bivakkeren, of heeft u er een stel opgenomen?

  Een reactie posten