Kritiek 'late berichtgeving'

Datum:
 • donderdag 29 oktober 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Uit voorzorg liepen er twee politieagenten rond, maar ze hoefden niet in te grijpen.

  Honderden mensen bezochten de informatiebijeenkomst over de komende crisisopvang in Veerburg en het leverde nagenoeg geen wanklank op.
  Hollands Kroon start vandaag met opbouw

  Bezoekers waren het niet altijd met elkaar eens, maar de discussie verliep over het algemeen netjes. Mede door de wijze waarop gespreksleider Ron de Haan iedereen de ruimte liet. Het alarm ging wel af toen een baliemedewerkster tegen een verkeerde knop tikte. Vanochtend begint de opbouw in Veerburg. Zodat het sport- en ontmoetingscentrum in Anna Paulowna aanstaande maandag klaar is om daar maximaal tweehonderd vluchtelingen te ontvangen. Zij zullen daar negen dagen verblijven.

  Het nieuws werd dinsdag verspreid door de gemeente Hollands Kroon en sloeg als een bom in bij de meeste omwonenden. Dat had op social media geleid tot zowel positieve als bijzonder negatieve reacties. Gisteravond werd vaak de nuance gezocht. Diverse mensen verweten de gemeente dat de berichtgeving erg laat was. Of soms helemaal niet was gekomen. Zoals in het geval van enkele sportclubs die de hal gebruiken.

  Uitbater Pieter Boontjes was verbouwereerd: „Ik heb personeel en ik moet mijn brood hier verdienen." Burgemeester Jaap Nawijn beloofde hem dat donderdag (vandaag) met hem gesproken zou worden. „Zorgvuldig, want het is niet de bedoeling dat u schade lijdt."

  Nawijn zegt dat crisisopvang in sporthallen niet zijn voorkeur geniet, maar nood breekt wetten. Maandag kreeg Hollands Kroon te horen dat er een beroep op haar werd gedaan en dinsdag had het college een besluit genomen. Van alle sporthallen in de gemeente leek Veerburg het meest geschikt. Nog dezelfde dag ging er een bericht uit via de gemeentelijke website en werden er brieven bij omwonenden in de bus gedaan. Gisteren nam Hollands Kroon een kijkje bij de opvang in de Spartahal in Schagen.

  Bezorgdheid 

  Bezoekers van de informatieavond hadden onder andere vragen over de dagbesteding en de behoeften. Ook spraken zij hun bezorgdheid uit over het geloof van de vluchtelingen, de cultuurverschillen, veiligheid en gezondheidsproblemen. Tot nu toe hebben zich honderd vrijwilligers aangemeld om te helpen bij de opvang. Volgens Astrid Brugman van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) wordt van hun niet verlangd dat ze zich als 'buddy' zullen gedragen. ,Het gaat om vrijwilligers die hand- en spandiensten op zich nemen. Dus met de mensen bijvoorbeeld een spelletje doen."

  __________________________________________________


  'Wellicht' naar andere sporthal Schagen 


  De vluchtelingen die nu in de Spartahal in Schagen verblijven, hebben gistermorgen te horen gekregen dat ze wellicht hierna door moeten naar sporthal Veerburg in Anna Paulowna. 'Wellicht', want zeker is het nog niet, zo werd ze verteld door een medewerkster van het COA. Die organisatie doet nog steeds haar best om een meer permanente plek te vinden waar ze langer kunnen verblijven, Maar of dat lukt is zeer de vraag.

  ________________________________________________

  NHD

  6 reacties :

  Anoniem zei

  Tegenwoordig een normale gang van zaken van de politiek in de gemeentes van Nederland: overval de inwoners met een slechte boodschap zodat er geen tijd meer is je als bewoner te verenigen.
  Democratie in "optima forma".

  Anoniem zei

  Belangrijkste Duitse veiligheidsinstanties waarschuwen voor chaos

  De Welt am Sonntag berichtte zowel het Hooggerechtshof, de Federale Recherchedienst, de Veiligheidsdienst BND als de Duitse politie hun grote zorgen uitspreken over de veiligheid van de burgers in het land. De instanties waarschuwen voor ‘instabiliteit en de radicalisering van het burgerlijke midden, omdat de meerderheid van hen deze de immigratie, die hen door de politieke elite wordt opgedrongen, niet willen.’

  Bovendien is de integratie van honderdduizenden illegalen onmogelijk omdat er al jaren een snel groeiende parallelle islamitische samenleving in Duitsland is, met hele stadswijken die volledige door moslimbendes worden beheerst. ‘Wij importeren het islamitische extremisme, het Arabische antisemitisme en de nationale en etnische conflicten van andere volken, en ook een andere opvatting van recht en samenleving... De Duitse veiligheidsinstanties zijn en zullen niet in staat zijn deze ge├»mporteerde veiligheidsproblemen en de daardoor ontstane reacties van het Duitse volk op te lossen.’ (3)

  Omgerekend kan Nederland tot 3,36 miljoen moslims verwachten

  Uit diverse statistieken blijkt dat de migrantenstroom naar Nederland qua omvang verhoudingsgewijs te vergelijken is met die naar Duitsland. Rekenen we de cijfers uit het bovengenoemde rapport om, dan komen we voor ons land uit op 378.000 asielzoekers en illegalen in 2015, wat er 43.000 meer zijn dan de 4e stad van ons land, Utrecht. Door gezinshereniging zal dit aantal oplopen tot minimaal 1,89 miljoen tot mogelijk zelfs 3,36 miljoen, oftewel bijna 20% van onze huidige totale bevolking (waarvan nu al bijna 10% moslim is).

  En dan gaat het dus alleen nog maar over het aantal migranten dat dit jaar naar ons land kan komen en vervolgens hun gezinnen en families laten overbrengen. Het aantal moslims in ons land zal nog veel sneller exploderen als er ook volgend jaar nog eens honderdduizenden worden toegelaten.

  Anoniem zei

  Een interessant artikel over de waanzin in Zweden: http://fenixx.org/2015/10/28/de-lof-der-zotheid/

  Anoniem zei

  Kan dat wel?
  Allemaal moslims in een sporthal waar alle mensen half bloot zijn?
  Binnenkort gaan we de sportclubs opheffen want dat kan natuurlijk niet.
  Zowiezo vrouwen die sporten, waar halen die Hollanders het vandaan.

  Daar loop je dan met je sporttasje in het donker met al die garageoverkappingen naast Veerburg.

  Eng.

  Maar gelukkig zijn ze vlakbij het gemeentehuis!

  Anoniem zei

  Medewerkers Rode Kruis klappen uit de school over verkrachtingen door migranten.

  Politie, Rode Kruis, hulpverleners, journalisten en redacteuren door politiek gedwongen te zwijgen over misdragingen en misdaden asielzoekers.

  ‘Er mocht absoluut niets van naar buiten worden gebracht, noch door de politie, noch door het Rode Kruis. Het slachtoffer kreeg enkel psychiatrische hulp,’ aldus Erika F. (pseudoniem vanwege angst voor represailles), vrijwilliger in een AZC bij Wenen, over de verkrachting van een hulpverlener door een asielzoeker. En wat deed de politie? Niets. De man mocht gewoon verder reizen naar zijn eindbestemming Duitsland. Dit schandalige voorval blijkt beslist geen incident, maar symptomatisch voor de dagelijkse gruwelijke misstanden die door moslimmigranten worden veroorzaakt, en waar de autoriteiten vrijwel nooit tegen optreden.

  Sam Kooy zei

  Weer een goed bewijs over het democratisch gehalte van dit dagelijks bestuur. Bij name: Nawijn. Een overval plegen als deze maar ook andere (besluiten De Venne) en achteraf alsnog trachten het publiek voor zich te winnen. Nawijn is uit hetzelfde laken en pak gesneden als zijn maten wethouders Westerkamp en Meskers. Lak aan hun speerpunt: burgerparticipatie. Misselijk makend !

  Een reactie posten