Kentekenplicht trekkers

Datum:
 • vrijdag 16 oktober 2015
 • in
 • Den Haag – Trekkers mogen in de toekomst alleen de openbare weg op met een kenteken. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten.
  Kentekenplicht trekkers

  16-10-2015
  Snelle trekkers mogen door de invoering van het zogenaamde T-kenteken, daar waar het volgens de wegbeheerder veilig is, voortaan 40 km per uur rijden waar nu nog een snelheidslimiet geldt van 25 km per uur.

  Nog even tijd

  De kentekenplicht zal gelden voor alle trekkers en mobiele voertuigen met beperkte snelheid. Naar schatting zijn dit in totaal 430.000 voertuigen en 150.000 landbouwaanhangers. De planning is om vanaf 1 januari 2017 alle nieuwe voertuigen direct vanuit de leverancier van een kenteken te voorzien. Het bestaande wagenpark wordt van februari 2017 tot mei 2018 gekentekend.

  Europese regels

  Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu had het invoeren van het zogenaamde T-kenteken voorgesteld. Met het invoeren van het T-kenteken voldoet Nederland aan de Europese APK-verplichting voor snelle tractoren die in 2018 in werking treedt. Het kabinet geeft met de invoering ook invulling aan een aangenomen motie die oproept tot invoering van het T-kenteken.

  Beter optreden

  De politie kan volgens het kabinet aan de hand van het kenteken beter optreden bij gevaarlijk rijgedrag, controleren of het voertuig verzekerd is, wat het maximum laadvermogen is en of de tractor een ontheffing heeft om op een bepaalde weg te mogen rijden.

  Jan Cees Bron

  De Boerderij

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Gaan ze dan ook wegenbelasting betalen?

  Een reactie posten