Hollands Kroon: Geen sporthal

Datum:
  • donderdag 22 oktober 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Als het aan Hollands Kroon ligt, gaat zij vluchtelingen niet tijdelijk opvangen in een sporthal. Zo laat burgemeester Jaap Nawijn weten.
    Lydia Jasper 




    Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft een beroep gedaan op Hollands Kroon en die heeft daarop desgevraagd een inventarisatie gemaakt. „We hebben gekeken naar locaties die voor opvang in aanmerking zouden kunnen komen", zegt Nawijn. „Bijvoorbeeld gemeentelijke gebouwen, kantoren en bedrijfshallen die leeg staan. We hebben waar dat nodig was partijen benaderd met de vraag om mee te werken en door iedereen werd positief gereageerd. Het is hartverwarmend dat ook particulieren zich spontaan hebben aangemeld. Maar op de lijst van door ons aangedragen locaties staan dus geen sporthallen."

    Het is nog lang niet gezegd dat Hollands Kroon een rol zal gaan spelen bij de opvang. Als de keuze valt op deze gemeente moeten onder andere de locaties goed zijn bevonden door het COA.

    Nawijn pleit ervoor vergunninghouders versneld te huisvesten. „Zodat er plek vrij komt in de azc's. Het is fijn dat mensen — tijdelijk — kunnen worden opgevangen, maar de omstandigheden zijn verre van ideaal; van sporthal naar sporthal."

    NHD







    3 reacties :

    Sam Kooy zei

    Ik droom, ik droom, ik droom van een sporthal. Ik droom van een hal in Anna Paulowna. Nee ik heb geen droom Ik ben wakker. Ik doe het zodra ik uit bed stap. De bewoners zoeken het maar uit. Ik bied achteraf wél mijn excuses aan voor de (te) late informatie. Maar ach, ze pikken het maar. Ik heb immers alle macht in handen. Democratie ? Heb ik nog nóit van gehoord. Dus: ik ga op pad !

    Anoniem zei

    "Het is hartverwarmend dat ook particulieren zich spontaan hebben aangemeld" aldus Nawijn.
    Zo langzamerhand worden de uitspraken van burgemeesters lachwekkend want in dit geval heeft Nawijn zeker de media niet gevolgd waarin deze week te lezen stond dat er in het gehele land slechts 8 gezinnen zijn die vluchtelingen hebben opgenomen, dus waar Nawijn die onzin vandaan haalt? De politiek blijft de burgers negeren en voorliegen en de media doet er dapper aan mee.

    Anoniem zei

    Misschien dat Nawijn zijn dienstwoning in Hypolitushoef, waar hij immers nooit vertoeft omdat hij in de weekenden tegen de warm gebreide broek van zijn vriendje ligt, ter beschikking van de asielzoekers kan stellen? Natuurlijk op zijn rekening en dan ook geen valse declaraties indienen zoals bij hem de gewoonte is.

    Een reactie posten