Buurman van 'Polenhotel' in Breezand stapt naar de rechter

Datum:
 • zaterdag 17 oktober 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Breezand - De buurman van het voormalige 'Polenhotel' De Bollenhoek in Breezand, René van den Berg, stapt naar de rechter. Dit om te voorkomen dat opnieuw buitenlandse seizoenarbeiders onderdak krijgen in hetzelfde pand aan de Molenvaart. 
  Martijn Gijsbertsen


  Uitzendbureau NL Services/NL Jobs heeft De Bollenhoek na het faillissement van de vorige eigenaar (Piet Warmerdam, red.) gekocht en is het na circa een jaar leegstand aan het verbouwen. Bedoeling is dat er 62 arbeidsmigranten worden gehuisvest. Van den Berg is van mening dat dit niet is toegestaan, omdat het in strijd is met de horecabestemming. Hij eist van Hollands Kroon dat de gemeente geen medewerking verleent. 

  „Ze kunnen dan wel zeggen dat het een hotel of pension wordt, maar jij en ik kunnen daar straks geen kamer boeken, hoor. Het heeft niks met horeca te maken." De Breezander woont vier meter van het pand af en is bang dat taferelen, waar hij eerder door gedoogbeleid twaalf jaar mee te maken heeft gehad, zich herhalen. „Hoofdzakelijk gaat het om geluidsoverlast. Maar ook om plassen, het weggooien van visafval en lopen in mijn tuin, parkeren op en blokkeren van mijn pad."

  De zaak bij de Alkmaarse bestuursrechter dient dinsdag. „NL Jobs heeft gezegd dat ze eventuele problemen te lijf gaan, ze stellen een beheerder aan. Maar ik heb er weinig vertrouwen in dat er geen overlast wordt veroorzaakt. Tientallen mensen zorgen altijd voor meer gedoe dan gewone buren."

  NHD

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Een asielzoekerscentrum is natuurlijk ook een optie, daarvoor zijn geen vergunningen of bestemmingsplannen nodig. Uit de krantenberichten blijkt dat hoegenaamd iedere gemeente 1 of meer asielzoekers centra krijgt.
  Wie gelooft Rutte en zijn bedriegertjes nog dat het bij 50 a 60.000 gelukzoekers blijft?
  100.000 komt eerst, daarna de 5 a 600.000 gezinsherenigers nog en natuurlijk allemaal een uitkering. Volgend jaar weer belastingverhogingen.
  Asielzoekers huisvesten heeft als voordeel dat ze meteen aan het werk kunnen worden gezet, maar dat zal wel niet de bedoeling zijn van al die hoog opgeleide artsen, ingenieurs en raketgeleerden zijn.

  Anoniem zei

  -----Dit land is toe aan mensen die van dit land houden.-----

  Rene van den Berg wens ik alle geluk toe. Ik leef met hem mee.

  En als polen zo nodig huisvesting willen omdat ze hier werken (wie heeft dit bedacht) dan kopen ze maar een huis. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling; alle geld gaat terug naar Polen. Dit land is met iedere dag een stukje armer. Letterlijk en figuurlijk.

  Welke idioot laat dit toe. Wie laat het land verzieken door windturbines. Wie is er zo gek om zoveel asiel (gelukszoekers) binnen te laten. Wie is er zo gek om bij de Europese Unie te willen, we hebben al eens NEE gezegd.

  Gister zag ik een asielzoeker zeggen: kijk, dit krijgen we te eten! Ik zag een grote stapel heerlijke bruine boterhammen. 1 pakje kaas, 2 pakjes boter, 1 pakje jam en melk.
  Wie heeft het? Als ik de baas zou zijn van dit land werd hij er met zijn hele criminele familie uitgetrapt.

  Maar ik hoor niemand over het verkrachtte meisje in Almere. Omdat er iemand was die hier lucht van kreeg kwam het in de openheid maar anders hadden we er niets van geweten.
  Deze 2 IS figuren krijgen hier ook nog asiel.

  Een reactie posten