'Bezwaren geven geen vertraging'

Datum:
 • vrijdag 16 oktober 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen -   Petten -  Komende zomer staan er op het strand van Petten gewoon strandhuisjes, ondanks het 'bezwaar' dat de provincie Noord-Holland heeft ingediend tegen het bestemmingsplan Kustzone Petten. Dat is de inschatting van verantwoordelijk wethouder Jelle Beemsterboer.

  Marten Visser

  In 2016 huisjes op strand bij Petten

  Hij is lichtelijk verbaasd over de officiële 'zienswijze' die Gedeputeerde Staten van Noord-I1olland hebben ingediend tegen het bestemmingsplan dat de komst van paviljoens, huisjes en beachhouses op het Pettemer strand mogelijk maakt.

  Het provinciebestuur vindt dat Schagen beter moet onderbouwen waarom de strandhuisjes en de beachhouses er moeten komen. Ook vindt de provincie het ontwerp van de strandpaviljoens en beachhouses 'niet aansluiten bij de identiteit van Petten'.

  Beetje vreemde gang van zaken, vindt Beemsterboer. De plannen voor Petten zijn volgens hem in zeer nauw overleg met de provincie ontwikkeld, die er zelf ook miljoenen euro's in heeft gestoken. „Dan is het wel een beetje raar dat ze nu dit doen."
  ______________________________________________________

  Winter 

  Op het strand van Petten moeten in totaal tachtig 
  strandhuisjes voor de zomer komen. In de duinen
  richting Camperduin komen vijf grotere beachhouses, 
  waar gezelschappen ook 's winters kunnen verblijven.
  _______________________________________________________


  Toch voorziet hij geen al te grote problemen. „Het gaat om tekstuele dingen in het bestemmingsplan. De provincie is niet tegen die strandhuisjes en beachhouses. Ze willen een betere onderbouwing bij het plan. Waaruit bij voorbeeld duidelijk blijkt dat er behoefte is aan die huisjes op het strand. Verder willen ze dat heel nadrukkelijk wordt aangegeven dat die beachhouses echt specifiek en uniek voor Petten zijn. En dus niet overal kunnen komen. Daar kunnen we wel aan voldoen."

  Onzeker 

  De wethouder denkt er samen met de provincie uit te kunnen komen, waardoor de zienswijze uiteindelijk van tafel kan en het bestemmingsplan gewoon kan worden goedgekeurd. „Dit maakt het wel wat onzeker inderdaad, het voelt ongemakkelijk. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt."

  In het uiterste geval zou de provincie kunnen weigeren _het bestemmingsplan goed te keuren, waardoor de bouw van de strandhuizen wel vertraging oploopt.

  Beemsterboer: „Klopt. Maar daar ga ik niet van uit. Het zou een schande zijn als de provincie het zover laat komen."

  NHD


  1 reacties :

  Anoniem zei

  " Het zou een schande zijn als de provincie het zover laat komen.", zegt Beemsterboer.

  De provincie reageert zoals zij behoort te reageren.

  Beemsterboer vergeet zijn eigen optreden in de Zaak 'Grote Sloot 158'. Beemsterboer heeft geen boodschap aan uitspraken van de Rechtbank en Raad van State. Een schande voor Schagen deze Beemsterboer.

  Een aanfluiting hoe je de Schager coalitie ziet opereren. Elkaar gewoon blijven dekken.


  Een reactie posten