Wijkteams voor zorg blijven bestaan in Hollands Kroon

Datum:
 • woensdag 30 september 2015
 • in
 • Categorie: ,


 • HOLLANDS KROON - Sociale wijkteams in Hollands Kroon zullen niet verdwijnen, wanneer die gemeente alle zorgtaken volgend jaar in handen van één marktpartij of ’expertpartner’ geeft.


  Door Martijn Gijsbertsen - 29-9-2015,

  Oppositie ongerust over aanbesteding voor 2016
  D
  ie toezegging heeft wethouder Frits Westerkamp dinsdagavond gedaan in een extra raadsvergadering, aangevraagd door ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en D66.

  Spilfunctie

  De oppositiepartijen maken zich ongerust over de positie van deze deskundigenteams, die in hun ogen een spilfunctie bij toegang tot en toewijzing van de zorg moeten spelen. En wellicht dreigen te verdwijnen wanneer die taken worden overgelaten aan de markt.
  Waar nu 150 verschillende zorgverleners voor een veelvoud zijn gecontracteerd, wil Hollands Kroon straks één ’hoofdaannemer’ verantwoordelijk maken voor alle zorgtaken tegen een plafondprijs van 28,4 miljoen euro.
  ,,De wijkteams worden beslist niet weggehaald. We vragen partijen die de partnerrol willen vervullen alleen ook hoe zij hun taken het beste kunnen oppakken’’, aldus Westerkamp. Hij nam de honneurs waar voor zijn zieke collega Mary van Gent.

  Monopoliepositie

  Verder baren de kwaliteit van zorgverlening, keuzevrijheid van inwoners, cliënttevredenheid plus commerciële belangen bij een ’monopoliepositie’ CU, PvdA, GroenLinks en D66 zorgen.
  De oppositie vindt zelfs dat het hele aanbestedingsproces, waarvan binnenkort de inschrijvers achter gesloten deuren bekend worden, anders en opnieuw moet.
  ,,Voor ons is het ook spannend of partijen in het veld in staat zijn te kunnen leveren wat wij willen’’, zei Westerkamp. ,,Dat proces zal zeer zorgvuldig moeten worden doorlopen. Alle ogen zijn op Hollands Kroon gericht.’’
  Dat de gemeente ruim een maand de tijd neemt om inschrijvingen te beoordelen, de meest geschikte kandidaat te vinden en pas in januari tot definitieve gunning over te gaan, stelde enigszins gerust.

  Vinnig

  Toch kreeg het ’debat’, waarvoor raadsleden speciaal bijeen waren geroepen, maar dat meer het karakter had van een vragenronde, nog een vinnig slot.
  Johan Paul de Groot (CU) haalde zich de woede van diverse collega’s op de hals door zijn kaarten voor de borst te houden en te melden dat hij ’verdiepende, aanvullende vragen’ liever bewaarde tot een later stadium, wanneer Van Gent is hersteld van ziekte.

  NHD
  3 reacties :

  Anoniem zei

  Waarom zou je je kaarten tegen de borst houden?
  Deze *mijnheer* heeft wel vaker gluiperige streken laten zien.
  Maar ja wat wil je ook C U. Dat zegt genoeg.

  Anoniem zei

  Het is toch helemaal niet raar dat ze willen wachten met hun vragen totdat de wethouder weer beter is? Zij is degene die er alles over weet.

  Anoniem zei

  Het is zeker zo raar nog niet CU, Groenlinks,D66, LADA en SHK hebben allemaal aan de lijve ondervonden hoe ze in de voormalige gem. Niedorp en de laatste jaren met de belangen van hun inwonende burgers denken om te kunnen en moeten gaan. Er zijn voorbeelden genoeg waar uit blijkt dat ze weinig of niets met de burger op hebben en menig inwoner heeft dit aan de live ondervonden.
  Mooie praatjes verkopen

  Een reactie posten