VVD: In raad praten over vluchtelingen

Datum:
 • zaterdag 19 september 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Burgemeester Marjan van Kampen kan de gemeenteraad van Schagen niet passeren bij haar zoektocht naar plekken waar tijdelijk vluchtelingen kunnen worden opgevangen.


  Dat stelt fractieleider Jonne van de Beek van de VVD in de raad. Hij wil dat mogelijke locaties in een openbare vergadering worden besproken. Van de Beek vraagt zich af of het wel zo handig is om in Schagen een opvangcentrum in te richten, vanwege de aanwezigheid van de kernreactor in Petten.

  „Ik kan me voorstellen dat de bevolking daar vraagtekens bij zet." Inwoners moeten in ieder geval vooraf op de hoogte worden gebracht en ook hun zegje kunnen doen, stelt de fractieleider. Hij signaleert dat de lijn die de zeventien gemeenten van Noord-Holland Noord willen volgen niet overeen komt met informatie die Van Kampen eerder aan de fractieleiders gaf. Toen is volgens Van de Beek gesteld dat er kortdurende noodopvang zou moeten komen, bij voorbeeld in de vorm van veldbedden in sporthallen. '

  „Nu wordt gesproken over opvang voor een periode van twee of drie jaar. Dat is iets heel anders. Dan moet er bij voorbeeld ook onderwijs voor kinderen worden geregeld." Van de Beek heeft over de kwestie vragen gesteld aan burgemeester Van Kampen.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten