Valkenier van Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna ontslagen

Datum:
 • donderdag 10 september 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • ANNA PAULOWNA - Karel Geurts, de valkenier/roofvogelverzorger op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, is door de Polderse dierentuin de laan uitgestuurd. 


  Door Martijn Gijsbertsen  10-9-2015,

  Aan het plotselinge ontslag blijken meerdere conflicten of een opeenstapeling daarvan ten grondslag te liggen. Zowel Geurts als directeur/eigenaar Robert Kruijff van Hoenderdaell wil daarover desgevraagd niets vertellen.

  De 58-jarige Geurts heeft zeven jaar bij de dierentuin gewerkt, was een van de mensen van het eerste uur en een opvallende verschijning op het park. Naast vogels verzorgde hij ook wolven, hyena’s en katachtige roofdieren van Stichting Leeuw.

  Kruijff noemt het vertrek van Geurts ’een verlies voor het park’, maar meent dat er geen weg terug meer is. ,,Over het waarom zeg ik niks, dat is iets tussen hem en mij. We houden goed contact, gaan dit netjes afwikkelen.’’

  Geurts is verrast door het ontslag, maar heeft naar eigen zeggen ’al diverse aanbiedingen van dierentuinen uit binnen- en buitenland’. Op Facebook krijgt hij lof en tal van steunbetuigingen.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten