Toerisme in Hollands Kroon is beter te verzilveren

Datum:
 • maandag 21 september 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • HOLLANDS KROON - Wil Hollands Kroon meer vruchten plukken van recreanten in haar gemeente, het toeristisch aanbod beter verzilveren, dan moeten banden met ondernemers in die sector strakker worden aangehaald.


  Door Martijn Gijsbertsen - 21-9-2015,

  Regio onder aandacht brengen als ’Holland boven Amsterdam’
  O
  ok zal er strikter dan nu het geval is toeristenbelasting moeten worden geheven.
  Moet er meer samenhangend beleid met duidelijke doelen worden geformuleerd.
  En zullen cijfers over overnachtingen, bezoeken, uitgaven en arbeidsplaatsen beter moeten worden bijgehouden om een helder beeld te krijgen.

  Aanbevelingen

  Die aanbevelingen doet de toetsingskamer van de gemeente naar aanleiding van onderzoek, uitgevoerd door studenten van Hogeschool InHolland.
  Zij constateren onder meer dat veel toeristische bedrijven best samenwerken, maar vooral tot aan de oude grenzen in de fusiegemeente (Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer) en veelal op eigen initiatief en vrijblijvende basis.
  Door meer samen op te trekken qua marketing/promotie, bij buitenlanders te benadrukken dat Hollands Kroon ’Holland boven Amsterdam’ is en aansluiting te zoeken met trekpleisters als de hoofdstad, Sail Den Helder, de Afsluitdijk en Westfriese Omringdijk, kan deze regio beter op de kaart worden gezet.
  Verder komen de onderzoekers tot de slotsom dat betere bebording en aansluiting bij nieuwe netwerken van vaar-, fiets- en wandelroutes ook geen kwaad kan.
  Hollands Kroon heeft in hun ogen potenties om uit te groeien tot ’grote toeristische regio’, maar dan zal de gemeente zich onder meer via sociale media ook in andere talen duidelijk moeten profileren.

  Toeristenbelasting

  Burgemeester en wethouders willen de toeristenbelasting voor 2016 overigens niet verhogen en op 1,25 euro per persoon per nacht houden. De gemeenteraad beslist daar donderdag over.

  NHD

  4 reacties :

  Anoniem zei

  "het toeristisch aanbod beter verzilveren" aldus Hollands Kroon.
  Wat bedoelt de gemeente met toeristisch aanbod, zijn er dan toeristische trekpleisters behalve de giftige bollenvelden en bij wind de giftige bestrijdingsmiddelen die onbelemmerd een weg vinden naar de longen van inwoners en toeristen?
  Het gaat de gemeente om meer inkomsten via belastingen en wat is dan niet makkelijker om die enkele toerist die de moeite nog neemt de gemeente aan te doen, uit te knijpen?
  Kortom, de potenties om uit te groeien tot een toeristische gemeente zijn er wel maar daar wordt al jaren niets mee gedaan kunnen we dus concluderen. En weer faalt deze gemeente.

  h.oldboom zei

  Studenten van de hoge school krijgen een "afstudeeropdracht" en zal de overheid daar achterna lopen? Een opstelletje van leerlingen opvolgen; want meer is dat is dat werkje niet; alleen heten zij tegenwoordig studenten en zitten zij op een Hogeschool.
  Boven de lijn Alkmaar - Medemblik is er gewoon geen toerisme ; het hele gebied van Hollands Kroon in elk geval is volkomen oninteressant en zonde in die streek geld te stoppen in een item wat hier niets voor stelt. Maar ja, men zal geld blijven verknoeien zolang er budget voor is , nuttig of niet nuttig als de ambtenarij maar bezig is. Als mensen naar dit toeristisch oninteressante gebied willen komen, laat ze komen maar spendeer er geen geld aan.

  Anoniem zei

  Ik vertelde laatst aan mijn (Spaanse) vriendin dat we NOOIT snijbloemen in de kamer hebben omdat de bollenvelden waar wij in wonen tot soms wel 2 x in de week bespoten worden.
  Natuurlijk wist ze dit niet! Ze heeft alleen maar te maken met het hele jaar mooi weer en lekker niks doen.
  Maar ik heb inmiddels al vele mensen in mijn directe omgeving die dat ook nooit meer doen.

  Dit moeten ze de toeristen eens laten zien.
  Soms is het hier net vietnam / yellow orange.

  Anoniem zei

  De (bollen)boeren spuiten zoveel gif dat hun IQ en dat van hun kinderen en omwonenden hard hollend achteruit gaat.
  We kennen allemaal het gezegde "boerenslimheid", die wordt door het vele gif kennelijk niet aangetast en dat is hun redding want daardoor verdienen ze nog zoveel geld(over de rug van de gezondheid van omwonenden) .

  Een reactie posten