RIVM neemt veiligheidssituatie Polders windpark onder de loep

Datum:
 • vrijdag 4 september 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - BREEZAND - Voor zover de provincie bekend doen zich nergens in Noord-Holland gevallen voor, vergelijkbaar met de situatie van Windpark Westeinde langs het Noordhollands Kanaal tussen Breezand en ’t Zand.

  Door Martijn Gijsbertsen - 4-9-2015,


  Omwonenden van de zeven turbines, welke de eigenaar wil laten vervangen door nieuwe, rendabeler exemplaren, vrezen voor hun veiligheid omdat de windmolens vlakbij gasleidingen staan
  Omdat de provincie de veiligheidsrisico’s duidelijk in kaart wil hebben voordat zij groen licht geeft aan het miljoenenproject is het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gevraagd de situatie onder de loep te nemen.
  Zo laat de provincie weten op Statenvragen van Menno Hendriks (PVV). Hij maakt zich zorgen over veiligheid en zekerheid van gaslevering.
  Ook vraagt Hendriks zich na recente aardschokken in de Polder af of bij bouw van windmolens met bevingen rekening wordt gehouden.
  Daar bestaan geen eisen voor, maar de provincie wil dat nu bij het rijk aan de orde stellen.

  NHD  2 reacties :

  Anoniem zei

  RIVM moet alles goed verklaren?

  zie:

  Hoe betrouwbaar is het PX-10-onderzoek van het RIVM?
  http://politiek.eenvandaag.nl/tv-items/61697/hoe_betrouwbaar_is_het_px_10_onderzoek_van_het_rivm_


  Anoniem zei

  Werkelijk iedere Staats instelling is zo corrupt als de pest en verzinnen een rapport bij de opdracht die ze moeten uitvoeren. Het is werkelijk stuitend om een prachtig land als Nederland eens was te zien afglijden naar het pijl van de grootste schurkenstaten.
  Veel onnozelaars zullen of willen dat niet inzien, maar daar komen ze later dan nog wel achter als het te laat is.

  Een reactie posten