Oud-wethouder Geurt Visser: Op 1 september geen enkele klacht tegen mij

Datum:
 • woensdag 23 september 2015
 • in
 • Categorie:
 • DEN HELDER - Donderdag wordt het onderzoeksrapport over het gedwongen vertrek van oud-wethouder Geurt Visser gepresenteerd. Visser ziet het rapport met vertrouwen tegemoet.


  Door Delano Weltevreden - 22-9-2015

  O p 1 september waren er bij onderzoeker Cees Versteden nog geen klachten bekend van vrouwen die door wethouder Geurt Visser op seksueel ongepaste wijze zouden zijn benaderd. Dat zegt de oud-wethouder naar aanleiding van de aanstaande presentatie van het onderzoeksrapport naar de gang van zaken rond zijn gedwongen vertrek.

  ,,Op 1 september heb ik de onderzoeker gesproken’’, vertelt Geurt Visser. ,,Dat gesprek was in Utrecht. Er was iemand bij van de gemeentelijke afdeling personeelszaken en ik had zelf een getuige meegenomen. Het was de bedoeling dat ik in dat gesprek mocht reageren op feiten over ongepast gedrag van mijn kant. Die feiten waren er op 1 september niet. Er was nog geen enkele klacht ingediend. Ik kon dus ook nergens op reageren.’’

  Verrassing 

  Voor Visser kwam het ontbreken van concrete klachten niet als verrassing. ,,Ik heb altijd gezegd dat er volgens mij niets aan de hand was en dat er geen klachten waren.’’

  Maar het is natuurlijk best mogelijk dat er na 1 september wél klachten tegen u zijn ingediend. ,,Dat lijkt mij niet aannemelijk’’, aldus Visser. ,,Begin juni moest ik weg zonder dat ik mij in de gemeenteraad mocht verweren. Toen werd gezegd dat er allerlei klachten waren. Als die op 1 september nog niet bij de onderzoeker bekend waren, sterkt dat mij in mijn overtuiging dat die klachten er ook niet zijn. Ik heb met Versteden afgesproken dat ik het gespreksverslag nog ter goedkeuring te lezen zou krijgen. Dat is nog niet gebeurd. Heel fascinerend.’’

  Visser moest onder druk van de andere vier wethouders in mei aftreden. De officiële verklaring was dat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden.

  Al snel bleek dat hij het veld moest ruimen omdat hij ongepaste opmerkingen zou hebben gemaakt tegenover vrouwen in en buiten het stadhuis. Onder meer via het chatprogramma Whatsapp.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten