Noodbrug in Anna Paulowna moet slechte Kerkwegbrug ontlasten

Datum:
 • dinsdag 15 september 2015
 • in
 • Categorie:


 • ANNA PAULOWNA - De Kerkwegbrug in Anna Paulowna is dinsdag 22 september en mogelijk ook de dag erop gesloten voor verkeer. 
  Door Martijn Gijsbertsen - 15-9-2015,
  Omdat de brug gebukt gaat onder metaalmoeheid, het beweegbare deel in slechte staat verkeert, er problemen zijn met de elektrische installatie en het brugdek gescheurd is, wordt in opdracht van de gemeente Hollands Kroon een noodbrug geplaatst. Daardoor kan de afsluiting voor zwaar verkeer (vrachtauto’s en landbouwvoertuigen) zoals die sinds twee maanden geldt worden opgeheven. 

  Tijdens de klus kan de rotonde in de N249 worden gebruikt. De Van Ewijckskade en Landgoed Hoenderdaell zijn bereikbaar via Wieringerwaard.

  NHD
  2 reacties :

  h.oldeboom zei

  Lijkt mij dat er slecht onderhoud en toezicht gepleegd is als plotseling/gelijktijdig zoveel elementaire gebreken tevoorschijn komen. En dan die metaalmoeheid; zit hem dat is in een gebrekkig ontwerp/constrictie want door het openen en sluiten van te brug kan dan niet komen.

  P.v.d.Munnik zei

  Precies hetzelfde staat het bruggetje in Van Ewijcksluis ook te wachten: veel te veel vracht en landbouwverkeer over een gedateerd bruggetje uit een tijd waarin de trekkers met aanhangers en het zware vrachtverkeer veel minder in gewicht waren en minder talrijk.
  Bovendien heeft Coöperatie ZAP plannen er nog een kantoor en een kolossale loods bij te bouwen op de Binnenhaven (in het centrum van het dorpje) terwijl de infrastructuur er bij lange na niet op berekend is. Ga maar na, een oud ophaal bruggetje met dito sluiswanden, 30 km. zone door het dorp, een smalle dijk en verrotte damwanden die nooit het zware vrachtverkeer kunnen verdragen. Ziedaar de enorme kosten die de burgers van HK te wachten staan bij een uitbreiding van Coöperatie ZAP. Bovendien had een milieubelastende Coöperatie zoals ZAP volgens de landelijke richtlijnen al lang verplaatst moeten worden naar Kruiswijk 3 of naar het bedrijventerrein in Wieringerwerf.(A7)

  Een reactie posten