'Kooyhaven gevaarlijk door extra sluipverkeer’

Datum:
 • dinsdag 8 september 2015
 • in
 • Categorie: ,


 • DEN HAAG - De families Loozeman (Rijksweg 66) en De Graaf (Rijksweg 80) uit Julianadorp vrezen levensgevaarlijke situaties op de ventweg langs de N9 door het bedrijventerrein Kooyhaven aan de overzijde van het Noordhollands Kanaal.

  Door Ed Dekker - 8-9-2015,
  De eerste fase van bedrijventerrein Kooyhaven. FOTO HOLLAND MEDIA COMBINATIE

  Hun advocaat voorspelde de Raad van State dinsdag in Den Haag een sterke groei van sluipverkeer. Nu al pakken 400 tot 500 voertuigen dagelijks deze parallelweg
      Raadsman L. van Eijck van Heslinga wees rechter M. Parkins op herhaaldelijke filevorming op de N9     bij Den Helder. ,,Vooral vrachtverkeer volgt dan de sluiproute. Door de Kooyhaven wordt dat nog    
      veel erger. De parallelweg is ook een kortere route. Het scheelt vier minuten.”
  Loozeman en De Graaf vechten bij de Raad van State het bestemmingsplan aan dat Hollands Kroon heeft vastgesteld. Met de hoorzitting van dinsdag willen zij voorkomen dat al de kade van de insteekhaven voor vier schepen wordt aangelegd.
  Kooypunt wordt in totaal tachtig hectare groot. De eerste fase beslaat maximaal negentien ha. Voor zo’n tien ha zijn er opties. Het eerste bedrijf wil komend voorjaar beginnen met bouwen, aldus adviseur Frits Dinkla van Hollands Kroon.

  Haast

  Port of Den Helder heeft haast met Kooypunt. Het havenbedrijf bezit bijna alle grond van fase één. Als het bestemmingsplan in december nog niet onherroepelijk is, vervalt subsidie van het ministerie van infrastructuur en milieu.
  Volgens de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon loopt het niet zo’n vaart met extra sluipverkeer, aldus advocaat G. Kreutzberg. En anders komen er verkeersremmers. Een deel van de ventweg langs de N99 (Touwslagersweg) is sinds kort al verboden voor vrachtverkeer.
  NHD
  _________________________________________

  Dossier Kooyhaven

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zeer waarschijnlijk hoeven de families zich niet ongerust te maken want Kooyhaven is zo goed als zeker een doodgeboren kindje die alleen maar weer een smak geld van de onnozele burger heeft gekost dat in de bodemloze put is verdwenen.
  Wederom hulde voor de VVD, PvdA en natuurlijk het CDA en de rest van de jaknikkers.

  Een reactie posten