Hollands Kroon legt voor zorg 28,4 miljoen op tafel

Datum:
 • donderdag 3 september 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Hollands Kroon - Hollands Kroon heeft maximaal 28,4 miljoen euro over voor de marktpartij, die alle zorgtaken van de gemeente overneemt. Deze 'expertpartner' krijgt een contract voor tweeënhalf jaar (vanaf 1 juli 2016) en moet voor dat geld, al dan niet in samenwerking met andere zorgaanbieders/-verleners regelen dat inwoners de hulp krijgen die noodzakelijk is.


  Martijn Gijsbertsen

  Zo blijkt uit stukken over de op handen zijnde aanbesteding en uitbesteding vanaf 1 juli 2016 in Hollands Kroon.

  Rompslomp 

  Omdat de gemeente nu met zo'n 150 contractpartners soms door de bomen het bos niet meer ziet en van de administratieve rompslomp af wil, is besloten het zorgpakket volledig in handen van één partij te leggen. Hollands Kroon hoopt op die manier, en via een plafondprijs te stimuléfen dat de zorg zo efficiënt mogelijk, tegen een zo laag mogelijke prijs en toch innovatief wordt verstrekt. Wanneer deze 'hoofdaannemer' in zee gaat met onderaannemers, is dat de verantwoordelijkheid van deze expert.
  _____________________________________

  Interesse

  Dertig partijen hebben interesse om Hollands 
  Kroon de zorgtaken uit handen te nemen. In 
  ieder geval zoveel kandidaten hebben zich 
  aangemeld voor een bijeenkomst van de 
  gemeente over het proces van aanbesteding, 
  die 7 september achter gesloten deuren wordt
   gehouden. 

  ______________________________________

  Behalve over Wmo- (Wet maatschappelijke ondersteuning) en jeugdzorg, zoals aanvankelijk de bedoeling was, is het pakket intussen uitgebreid met indicaties, persoonsgebonden budgetten, maatschappelijk werk, huishoudelijke hulp, opvoedondersteuning, woonvoorzieningen en hulpmiddelen.

  Cultuuromslag

  Diverse zorginstanties hebben Hollands Kroon laten weten het niet te zien zitten om één partij de regie in handen te geven. De vrees bestaat dat het leidt tot monopolievorming en in de praktijk niet gaat werken. De gemeente wil het project, een cultuuromslag, toch doorzetten.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten