Alle fractievoorzitters nieuwe coalitiepartners worden wethouder

Datum:
 • woensdag 23 september 2015
 • in
 • Categorie:
 • DEN HELDER - Alle nieuwe coalitiepartners van de Stadspartij krijgen een nieuwe fractievoorzitter. De huidige fractievoorzitters worden wethouder in het nieuwe college.

  Door Delano Weltevreden - 23-9-2015, 

  Bob Haitsma (VVD), Edwin Krijns (CDA) Lolke Kuipers (D66) en Trees van der Paard (PvdA) gaan samen met de huidige wethouders Pieter Kos en Jacqueline van Dongen van de Stadspartij de nieuwe wethoudersploeg vormen.
  Fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij zegt dat zijn partij niet aan de coalitiepartners heeft gevraagd om hun fractievoorzitter wethouder te maken. ,,Dat is de keus van elke coalitiepartner geweest.'' Waarom hij geen wethouder wordt? ,,Ik heb eerder gezegd dat ik geen ambitie heb om wethouder te worden. Ik houd me aan mijn woord.''
  Het nieuwe college gaat zes wethouders tellen. Het huidige college begon met vijf en bestaat na het gedwongen vertrek van Geurt Visser uit vier wethouders. Odd Wagner en Dirk Pastoor vertegenwoordigden ChristenUnie, GroenLinks, Behoorlijk Bestuur, Vrije Socialisten en Fractie Vermooten. Die twee wethouders komen niet terug.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten