Agriport moet grondverkoop op bedrijventerrein in Wieringerwerf uit het slop halen

Datum:
 • zaterdag 26 september 2015
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  MIDDENMEER - De exploitanten van Agriport A7 in Middenmeer moeten de stagnerende verkoop van percelen op de naburige bedrijventerrein Robbenplaat in Wieringerwerf vlot gaan trekken.

  Door Martijn Gijsbertsen - 26-9-2015

  Hollands Kroon staat op het punt een contract met de Agriportleiding te sluiten om de verkoop van deze gemeentegrond langs de A7 (ruim elf hectare) over te dragen. Ook beschikbare bedrijfskavels aan de Hoornseweg in Middenmeer zijn bij deze deal betrokken. Het pakket zou begin 2016 moeten zijn overgedragen.

  Bij iedere geslaagde grondtransactie gaat een percentage van de verkoopopbrengst naar Agriport. 

  Microsoft

  Hollands Kroon verwacht via deze samenwerking vruchten te plukken van het (inter)nationale netwerk van Agriport, waar onder meer de Amerikaanse softwareonderneming Microsoft voor honderden miljoenen datacenters laat bouwen.

  ,,Er komen veel bedrijven op ons af, waardoor de grond al behoorlijk schaars wordt’’, aldus Jack Kranenburg van Agriport. Alternatief ,,Om geen kans te missen en geen nee te hoeven verkopen, is het prettig dat we ondernemers voor wie geen plek is op Agriport een alternatief in de buurt te kunnen bieden.’’

  Hollands Kroon slaagt er de laatste jaren amper in grond op Robbenplaat of aan de Hoornseweg kwijt te raken. ,,Omdat wij toch al op potentiĆ«le kopers gefocust zijn, kiest de gemeente uit pragmatische overwegingen voor dit nieuwe pad.’’

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten