'Wijk verpaupert door onkruid'

Datum:
 • maandag 3 augustus 2015
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon  - Wieringerwerf - Klachten over groenbeheer Hollands Kroon


  Mike Deutekom  ____________________________________________________

  Opiniepeiling
  Het groenbeheer in Hollands Kroon staat al langer ter discussie. De redactie van de Schager Courant is benieuwd hoe inwoners van de gemeente er over denken. Mail naar redactie.sc@nhd.nl. 
  ____________________________________________________

  „Hoe kan het dat een woonwijk in Anna Paulowna er wel netjes bij ligt en de Schepenwijk in Wieringerwerf overwoekerd wordt door onkruid? Ik snap er niets van", zegt Peter van Garderen, inwoner van die wijk in het Wieringermeerdorp. Van Garderen is één van de klagers over de staat van het gemeentelijk groen in Hollands Kroon. „Ik vind dat de boè1 verpau- pert hier. Het onkruid groeit langs de stoepranden. Voor de gemeentelijke fusie zag het er allemaal netjes uit, nu ziet alles groen. Je kweekt een aso-bende zo."

  Hollands Kroon stelt dat inwoners zelf de handen uit de mouwen moe- ten steken als ze een hoger niveau aan groenonderhoud in hun buurt willen hebben. Van Garderen vertikt dat. „Waar betaal ik al die belasting dan voor?"

  __________________________________________________________


  Verschillen kunnen binnen gemeente bestaan 
  Vervolg

  In 2014 introduceerde Hollands Kroon het nieuwe groenbeheer. Daarin zijn drie kwaliteitsniveaus vastgesteld: A, B en C. Het hoogste niveau A, is voor de centra van de dorpskernen en begraafplaatsen. B geldt voor woonwijken en C voor de buitengebieden en de bedrijventerreinen. Volgens de toenmalig wethouder Lia Franken zouden de inwoners, wanneer ze dat willen, zelf voor een hoger niveau kunnen zorgen door een deel van het onderhoud op zich te nemen.

  Uitgangspunt was wel dat de gemeente de openbare ruimte blijft I onderhouden, maar dat burgers die dat willen 'een stapje extra' zouden kunnen doen. Wil je dat niet, dan is er niets aan de hand. Even goeie vrienden. „We gaan het mensen echt niet verplichten", aldus Franken.

  Knapper 

  En dat betekent ook meteen dat je straks het verschil gaat zien, zei ze destijds. In wijken waar de bewoners graag een extra schoffelronde voor hun rekening nemen zal het openbaar groen er knapper bij staan dan in wijken waar de mensen het groenonderhoud aan de gemeente overlaten.

  Volgens buurtbewoner Peter Van Garderen is het voor inwoners va de Schepenwijk in Wieringerwerf onbegonnen werk. „De basis wordt hier al niet gedaan. Putten in de goten voor de waterafvoer zijn dicht gegroeid, het onkruid staat soms een halve meter hoog. En ik kan me niet voorstellen dat het in Anna Paulowna, waar het er knapper bijstaat, wel allemaal door bewoners wordt gedaan."

  Gemeentewoordvoerster Noortje Slot zegt niet aan te kunnen geven waarom er verschillen tussen Wieringerwerf en Anna Paulowna bestaan, zonder de exacte straten te weten. „Dan kan ik navragen waar inwoners zelf meewerken aan het groenbeheer."

  NHD

  11 reacties :

  Anoniem zei

  Als voormalig wethouder Lia Franken zelf wat meer de handen uit de mouwen zou hebben gestoken zou ze ook niet veel te zwaar zijn. Het is altijd makkelijk om anderen te vertellen wat ze moete doen, maar geef zelf dan het goede voorbeeld.

  Anoniem zei

  Heel Nederland verpaupert door het grote aantal gelukzoekers die als doel hebben: gratis geld, gratis huis, gratis familie over, gratis inrichting en ga zo maar door. Zo lang het maar gratis is en de autochtone bevolking het "gratis" voor ze betaalt.
  Nog even en niets is meer in Nederland zoals het mooie land eens was, alles zal verpauperen, tot aan onze pensioenen aan toe.

  Anoniem zei

  @anoniem 2, onwetende mensen zoals jij, die zich laten opstoken door de mean stream media en politici die haat zaaien om conflicten tussen bevolkingsgroepen te forceren, hebben de mensen die de aarde als slavenkolonie runnen net nodig om de slavenkolonie in stand te houden. Verdiep je eens in zaken om van je onwetendheid af te komen: http://achterdesamenleving.nl/de-wereld-als-slavenkolonie/

  Anoniem zei

  Anoniem 3, zelfs als je onnozele hoofd op het hakblok ligt met een IS malloot die je ongelovige kop er af wil slaan heb je nog niet door wat er aan de hand is. De westerse beschaving zal ten onder gaan aan idioten zoals u. De mainstream media doen er alles aan om de werkelijke aantallen niet te vermelden, maar als je niet verder komt als de NOS, NRC en VK geef dan geen commentaar en hul je in stilzwijgen.

  Een vraag waar u ongetwijfeld antwoord op kan geven:
  hoe moeten we een Afrikaan noemen die uit een land komt waar geen oorlog is, vervolgens duizenden kilometers reist, 5000 a 10000 euro voor een overtocht via de Middellandse Zee betaalt en dan vervolgens weer een paar duizend kilometer reist om in luilekkerland Nederland te komen.
  Is dat een vluchteling die hulp nodig heeft?
  Is dat een bedrieger(economische "vluchteling") die met dezelfde boot op de kust van Noord Afrika gedumpt moet worden voordat hij en zijn maten met uw hulp Nederland helemaal leeg kunnen roven?

  Graag antwoord.

  Anoniem zei

  Anoniem 2. De grootste slavenhouders door de gehele geschiedenis zijn moslims. De slaven die naar Amerika werden vervoerd werden aangeleverd door moslims of andere stammen. Zelfs nu leven er miljoenen slaven in de moslim landen, nog veel meer als vrioeger. De kranten staan vol met de praktijken van moslims en hoeveel de slaven heden ten dage kosten en u gaat 150 jaar terug in de geschiedenis.
  Verdiep u eens in de werkelijke geschiedenis en gooi de belachelijk roze moslim bril van u weg.

  Anoniem zei

  Anoniem 3: slaven in de huidige tijd https://ejbron.wordpress.com/2015/08/06/islamitische-staat-prijslijst-van-seksslavinnen/

  Ook wel interessant om te weten wat ons te wachten staat. Ik mag aannemen dat u geschiedenis heeft gehad op school?
  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/06/een-toekomst-naar-wens/#more-94288

  Anoniem zei

  Anoniem 2 en 3, we dwalen wel erg ver van het onderwerp af maar als we het er dan toch over hebben dan het volgende:

  Weet u in welk land procentueel de meeste verkrachtingen plaats vinden?
  Op de eerste plaats Soweto in Zuid Afrika
  Op een "goede" tweede plaats komt het door de nationaal socialisten geleide ZWEDEN.

  Was Hitler vroeger ook geen Nationaal Socialist? De geschiedenis herhaalt zich, dus vooral voor no.3 geldt: haal uw geschiedenis eens op.

  In een korte tijd is daar de criminaliteit tot ongekende hoogte gestegen. Moslim bendes maken daar Malmö onveilig en verkrachten daar(in groepsverband) de blanke vrouwen.

  Anoniem zei

  Pim had gelijk, Pim heeft gelijk gekregen, maar toen werd hij omgelegd.
  En zie waar we zijn gekomen.

  Anoniem zei


  "Maar toen werd hij omgelegd": met dank aan onze socialisten en extreem links.(een pot nat)

  Anoniem zei

  Weer veel onwetende reacties die nog niet snappen dat geloof één van de troeven is om het wereldspel te spelen van de elite. IS is volledig door de CIA opgezet. Net zoals de CIA de onnodige oorlogen zoals die in Irak, Libié, Vietnam, etc veroorzaakte om een regime change te bewerkstelligen.

  Anoniem zei

  Er zijn slaven en slaven. In de beschaafde wereld noemen werknemers zich ook slaven, maar ze hebben altijd nog een keus: werken, niet werken of de bijstand.
  De zogenaamde asielzoekers kiezen in grote getale voor het laatste(de bijstand) en dat moet opgebracht worden door hun slaven, de belastingbetalers zonder dat er ook maar de geringste prestatie tegenover staat.
  In grote delen van Afrika heeft een slaaf geen keus, het is werken of onder dwang seks verrichten, al ben je 6 of 7 jaar oud. De mannen worden meestal een kopje kleiner gemaakt en dat is in Afrika door de eeuwen heen niet anders geweest. Dat was al aan de gang voor er ook maar sprake was van een CIA, dus uw redenering klopt van geen kant.
  Dat Obama de moslims niet dwars wil zitten en de westerse beschaving te grabbel gooit komt omdat het zelf een moslim is.

  Een reactie posten