Wig dreigt in coalitie Den Helder om Rob Scholtemuseum

Datum:
 • zondag 16 augustus 2015
 • in
 • Categorie:
 • DEN HELDER - Wethouder Pieter Kos en Stadspartij-fractievoorzitter Peter Reenders proberen te voorkomen dat er een wig in de coalitie wordt gedreven over het Rob Scholtemuseum.

  Door Ronald den Boer - 16-8-2015, 

  Wethouder Kos tegen coalitie: 'Blijf daar weg'
  Scholtes secondant, het oud-raadslid Marc Nihot, heeft alle fractievoorzitters van die coalitie –met uitzondering van Reenders – uitgenodigd voor een gesprek. Ze worden dan bijgepraat over de situatie rond het museum en andere ’dossiers’, zoals het vertrek van de nu ex-wethouder Geurt Visser. Volgens Nihot komt het idee voor de uitnodiging van Stadspartij-raadslid Marcel de Knijf.
  In een reactie waarschuwt wethouder Kos de fractievoorzitters dat de coalitie en de eigen wethouders (’jullie college’) door Nihot en Scholte tegen elkaar uitgespeeld worden.

  Postkantoor

  Voor de zomervakantie is afgesproken dat een opzet wordt uitgewerkt voor het oude postkantoor, met daarin plek voor het Rob Scholtemuseum. Scholte kan een stuk kopen of huren, in de rest van het gebouw komen activiteiten die het postkantoor rendabel moeten maken.
  Volgens Kos zijn Scholte en Nihot voortdurend bezig het college zwart te maken. ’De meerwaarde van een gesprek met mensen die niets anders willen dan ons het moeras in trekken ontgaat mij.’ En: ’Het grootste probleem voor het ontzettend sympatieke Scholtemuseum is inmiddels Scholte zelf en in zijn kielzog Marc Nihot. (…) Blijf daar weg is mijn advies, het kan onmogelijk iets goed opleveren.’
  Ook Reenders waarschuwt zijn collega’s per mail: ’Je begeeft je op glad ijs.’

  NHD

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Boeren die een echte kunstenaar al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren dwars zitten.
  Ik heb ook nooit begrepen dat Rob Scholte zich in deze nare stad heeft willen vestigen.

  Succes Rob.

  Een reactie posten