Een referendum over EU-associatie-verdrag: 300.000 handtekeningen nodig

Datum:
 • woensdag 23 september 2015
 • in
 • Categorie: ,

 • Vóór 28 september zijn er 300.000 handtekeningen nodig om een EU referendum af te dwingen: Teken nu ook online op https://teken.geenpeil.nl

  Vorige week is www.geenpeil.nl in samenwerking met het het Burgercomite EU en met actieve ondersteuning van het Forum voor Democratie gestart met het verzamelen van de vereiste 300.000 handtekeningen om met behulp van de nieuwe referendumwet een referendum over de het EU-associatieverdrag met Oekraïne, Moldavië en Georgië af te dwingen. Inmiddels zijn er al ruim 65.000 handtekeningen binnen, het is echter van groot belang dat vóór 28 september 2015 de vereiste 300.000 handtekeningen worden opgehaald.
  Inmiddels hebben PVV, SP, 50Plus, Partij voor de Dieren en VNL hun achterban ook publiekelijk opgeroepen om dit initiatief te steunen.
  Forum voor Democratie roept hierbij al haar volgers en sympathisanten op om dit initiatief te ondersteunen en ook online dit referendumverzoek te ondertekenen op https://teken.geenpeil.nl  

  Deel deze oproep op Facebook, like het bericht, retweet en stuur door, dit helpt echt!
  Stuur deze email ook door aan uw familie en kennissen met het verzoek om ook te ondertekenen!  
  Wilt u het formulier liever uitprinten en opsturen dat kan ook. U kunt hier het formulier downloaden en uitprinten: https://www.referendumovereenwet.nl/wetten/34116. Opsturen (met postzegel) naar:

  Geenpeil
  Postbus 37743
  1030 BG Amsterdam  Het Forum voor Democratie is om vele redenen van mening dat het niet wenselijk is dat Oekraïne, Moldavië en Georgië een associatieverdrag met de EU aangaan. Vanuit economisch, politiek, en geopolitiek opzicht is het in elk opzicht onverstandig. Waarom moet de EU altijd maar groter, altijd maar meer? Een referendum (met als mogelijke uitkomst een “NEE”) biedt een uitgelezen kans om nu aan de noodrem te trekken. Om zo aan onze politici duidelijk te maken: “Dit gaat  zomaar niet, u kunt niet maar ongestoord door blijven gaan op deze weg. De Nederlandse bevolking heeft ook nog iets te zeggen! ” Bent u wel voor toetreding dan is dit initiatief ook een uitstekende mogelijkheid om dit via een referendum kenbaar te maken.
  Wij denken dat het erg belangrijk is dat de bevolking de mogelijkheid krijgt om via dit referendum haar stem over het huidige EU-beleid luid en duidelijk te laten horen aan de politici in Den Haag en Brussel. Ook daarom steunen wij dit initiatief van harte. Daarnaast denken wij dat het ook zeer bevorderlijk is voor het democratisch klimaat in Nederland als de Nederlandse bevolking en politici meer vertrouwd raken met de mogelijkheden van referenda, ook over andere onderwerpen in de toekomst.

  Wilt u meer achtergrondinformatie over het EU associatieverdrag met Oekraine klik dan hier: http://politiek.tpo.nl/2015/08/17/vier-redenen-waarom-eu-verdrag-met-oekraine-vraagt-om-een-referendum/

     Stichting Forum voor Democratie | info@forumvoordemocratie.nl

  1 reacties :

  Anoniem zei

  TEKEN ALLEN!

  Een reactie posten