Discussieplátform over duurzame energie

Datum:
 • vrijdag 31 juli 2015
 • in
 • Categorie: , ,

 • Een nieuw journalistiek platform in Noord-Holland dat zich richt op lokale discussies op het gebied van duurzame energie: dat is Kouten.nl.
  Het beoogt een onderzoeksjournalistiek platform te zijn dat knelpunten aansnijdt om tot betere besluitvorming te komen.

  „Het platform is ontstaan vanuit de heersende windmolendiscussie
  en als tegenreactie op de achterkamerpolitiek", aldus de oprichter Carst Abma, die hiervoor experimenteerde met het WindNetwerk. Kouten.n1 is opgericht met een bijdrage van het stimuleringsfonds voor de journalistiek.
  Deels om kwesties aan de kaak te stellen, maar ook om een nieuwe vorm van journalistiek te bedrijven.

  Op het platform staat burgerjournalistiek centraal.
  Via Kouten.nl kunnen mensen standpunten en kwesties aan de kaak stellen en op elkaar reageren. „Kouten gaat op zoek naar antwoorden binnen de heersende duurzame energiediscussies als journalistiek platform. Met oog op transparantie. Is er polarisatie? Dan gaan we kijken of we nuance kunnen aanbrengen", aldus Abma.

  Kouten.nl bedrijft oplossingsgerichte journalistiek die tot verbetering moet leiden op het gebied van duurzame energie ontwikkeling", vervolgt hij.


  Het beleid op het gebied van zonneweides in de provincie Noord-Holland, waarover journaliste Yildiz Celie schrijft, is hiervan één voorbeeld.

  NHD  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Alsof duurzame energie een oplossong zou zijn ; vanuit dit gegeven zou duurzame energie VERBODEN moeten worden - het lost niets op: alleen de zakken van politici , belastingdienst, milieu fascisten, onnozelen en fabrikanten van die ongein worden gespekt. En met elkaar jagen zij de consument zoveel mogelijk angst aan om maar vooral in de sprookjes (energie raakt op, klimaatverandering etc.) te blijven geloven.

  Een reactie posten