Windpark Wieringermeer heeft definitieve vergunningen gekregen

Datum:
 • zondag 19 juli 2015
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Er zijn diverse beroepen ingesteld bij de Raad van State. De uitspraak wordt in het eerste kwartaal van 2016 verwacht.

  Beroepen bij de Raad van State

  Op 7 mei heeft Windpark Wieringermeer definitief vergunningen verkregen voor de bouw van 99 windmolens in de Wieringermeerpolder. Ook het Rijksinpassingsplan is vastgesteld, waarmee planologisch ruimte wordt geboden aan het windpark. Belanghebbenden konden van zaterdag 9 mei tot en met vrijdag 19 juni in beroep gaan tegen een of meer van deze besluiten bij de Raad van State (RvS). Er zijn diverse beroepen binnengekomen, die de komende periode door RvS behandeld zullen worden. De uitspraak wordt in het eerste kwartaal van 2016 verwacht.

  ---


  Terinzagelegging fase 3

  Van vrijdag 3 juli 2015 tot en met donderdag 13 augustus 2015 liggen er twee ontwerpbesluiten voor uitvoeringsvergunningen ter inzage. Iedereen kan hierop reageren met een zienswijze. 
  U kunt de stukken inzien via de website van RVO, op het kantoor van de Gemeente Hollands Kroon en het kantoor van de Provincie Noord-Holland. Reageren kan door het indienen van een zienswijze, ook via de website van RVO (tabblad 'Fase 3'). Na de inzageperiode reageert het ministerie van Economische Zaken met een Nota van Antwoord. Zodra die gepubliceerd is, zullen wij dit via www.windparkwieringermeer.nl bekend maken. Lees hier het hele bericht van RVO met meer informatie over de terinzagelegging.

  0 reacties :

  Een reactie posten