Hollands Kroon betaalt sneller

Datum:
 • donderdag 16 juli 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeente Hollands Kroon betaalt vrijwel alle rekeningen binnen dertig dagen. Dat meldt wethouder Theo Meskers (economische zaken) in een memo aan de gemeenteraad.

  Mike Deutekom


  MKB-Nederland, de belangenorganisatie van het midden- en kleinbedrijf, wil dat overheden sneller hun rekeningen betalen. Vaak betaalt de overheid later dan de gangbare betalingstermijn van dertig dagen. „Te late betalingen verslechteren de liquiditeit van bedrijven. Dit leidt tot schade aan de economie en werkgelegenheid", zo stelt de organisatie.

  In 2009 heeft MKB-Nederland het meldpunt Sneller Betalen online gezet. Ondernemers met klachten over de betalingsmoraal bij de overheid kunnen hier terecht. Ook vroeg MKB-Nederland gemeenten hun betalingsgedrag te openbaren.
  _____________________________________________________

   'Het meeste is binnen twee weken voldaan' 
  ____________________________________

  Hollands Kroon probeert sinds begin van dit jaar facturen sneller te betalen. Als ondernemers de vereiste kenmerken op de factuur zetten, streeft de gemeente er naar om binnen twee dagen te betalen. Volgens Meskers is dat inmiddels bij één op de zeventien facturen het geval. „Een aantal ondernemers heeft aangegeven dit te veel moeite te vinden en betaling binnen veertien of dertig dagen ook prima te vinden."

  Over de maand april is volgens Meskers bijna zeventig procent van de facturen binnen veertien dagen door de gemeente betaald. „En vrijwel alle facturen zijn binnen dertig dagen overgemaakt aan de leverancier", meldt de wethouder.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten