Deel Nuonmiljoenen in nieuwe scholen gestopt

Datum:
 • woensdag 15 juli 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Met de verkoop van haar laatste Nuonaandelen aan het Zweedse energiebedrijf Vattenfall gaat de kassa voor Hollands Kroon opnieuw rinkelen. De gemeente toucheert naar verwachting nog dit jaar in totaal bijna 5,2 miljoen euro. 

  Van dit bedrag wordt bij uitbetaling direct ruim 1,2 miljoen euro gestort in de pot 'reserve egalisatie kapitaallasten scholen', zo hebben burgemeester en wethouders recent besloten. „Die reserve dekt de lasten in de begroting voor de komende dertig tot veertig jaar voor een aantal nieuw gebouwde scholen in Hollands Kroon", licht gemeentewoordvoerster Noortje Slot desgevraagd toe.

  Op diverse plaatsen in de gemeenten zijn de laatste jaren brede scholen gerealiseerd. Ook bestaan op andere locaties plannen om zulke scholen te bouwen. Het restant van de verkoopopbrengst van de laatste Nuonaandelen, zo'n drie miljoen euro, wordt gestort in de algemene reserve: de pot van Hollands Kroon voor eventuele onvoorziene gemeenteuitgaven.

  Eerder incasseerde Hollands Kroon al ettelijke miljoenen door verkoop van aandelen in het energiebedrijf in 2009, 2011 en 2013. Door de transactie van dit jaar is de gemeente nu al haar belangen in Nuon kwijt.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten