Australische regering schrapt steun voor windenergie

Datum:
 • zondag 12 juli 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het Australische overheidsagentschap dat instaat voor investeringen in hernieuwbare energie, heeft van eerste minister Tony Abbott het bevel gekregen om niet langer geld te steken in windenergie. De premier vindt de turbines ‘visueel afschuwelijk’.
  Dat melden Australische media zondag. De Clean Energy Finance Corporation (CEFC) werd door de vorige, centrumlinkse, regering in Australië opgericht als een soort van investeringsbank. De bedoeling was om financiële steun te verlenen aan projecten voor de productie van hernieuwbare energie. Het agentschap heeft 10 miljard Australische dollar (6,7 miljard euro) ter beschikking, waarvan al zowat 300 miljoen Australische dollar werd besteed aan windmolenparken.
  Maar volgens de krant The Age heeft de huidige centrumrechtse regering nu beslist om nieuwe investeringen in windenergie te verbieden.
  De Australische premier Tony Abbott heeft al eerder duidelijk gemaakt dat hij geen voorstander is van de bouw van nieuwe windturbines, die hij “visueel afschuwelijk” vindt.
  Abbott had ook al een nieuw onderzoek besteld waarin moet worden nagegaan of windturbines gezondheidsproblemen veroorzaken. Nochtans hadden eerdere onderzoeken al geconcludeerd dat daar geen bewijzen voor te vinden zijn.
  Amper enkele dagen geleden was er in de Australische regering nog onenigheid ontstaan nadat er toestemming werd gegeven voor de aanleg van een omstreden steenkoolmijn. Minister van Landbouw Barnaby Joyce heeft die beslissing afgedaan als “belachelijk”.

  BELGA

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Abbott is iemand met visie.
  Dobbernegers terug naar afzender.
  Windturbines verwijderen.
  Australie is een land van werkers en dat wil hij zo houden.

  Hadden wij in Nederland maar van deze personen. Personen die ergens voor staan.

  Anoniem zei


  In Australië bewijzen ze keer op keer dat de politiek daar wel serieus genomen kan worden.
  De hele Westerse samenleving gaat naar de verdommenis door corruptie in politiek en bedrijfsleven.
  Nu weer de soap met Griekenland waar Jan met de pet weer voor op moet draaien, niet degenen die al die ellende veroorzaken. Randdebiel Rutte en zijn criminele gezelschap maar verkiezingsbeloftes breken, de een na de ander. Dat er nog mensen zijn die deze pathologische leugenaar serieus nemen zegt veel over het IQ van deze mensen, of in een ander geval spekken ze hun zakken.

  Een reactie posten