'Afsluitdijk niet vol met panelen'

Datum:
 • donderdag 2 juli 2015
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Den Oever - Het pleidooi van zes Friese burgemeesters om over de volle lengte van de Afsluitdijk zonnepanelen te plaatsen, is een 'interessante theorie, maar in de praktijk onhaalbaar'. Dat stelt wethouder Theo Mes-kers van Hollands Kroon. 
  „Ambitie is van de Afsluitdijk een energiedijk te maken, maar dit idee is volgens de markt commercieel niet interessant en blijkt technisch beperkt mogelijk." Het idee van de groep Friese burgemeesters om over de dijk een spoorlijn aan te leggen, is volgens Meskers een 'gepasseerd station'. „De positieve effecten staan niet in verhouding tot de kosten. We willen geen multifunctionele Afsluitdijk.

  De busverbinding tussen Den Oever en Friesland voorziet in de behoefte aan openbaar vervoer."

  Meskers kondigt aan het plan om windmolens op de dijk 'te vuur en te zwaard' te bestrijden, omdat dat het icoon aantast.

  Wel omarmt Hollands 'k Kroon, lid van de stuurgroep DNA (De Nieuwe Afsluitdijk), de ontwikkeling van een zogeheten offgrid testcenter: opslag van via windmolens, zonnecollectoren en getijdenstroom opgewekte energie in accu's.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten