Provincie komt op voor de Noordkop

Datum:
 • donderdag 18 juni 2015
 • in
 • Noordkop - Het in november 2014 opgerichte Economisch Forum Noord-Holland Noord ziet veel aanknopingspunten in het pas verschenen collegeprogramma van Gedeputeerde Staten voor 2015-2019. 
  Richard Zut 

  In het Forum slaan ondernemers uit de regio's van boven het Noordzeekanaal de handen ineen door zich te committeren aan een structurele samenwerking. Leidend daarbij is een eind vorig jaar bij de provincie ingediende top 10 van economische wensen.

  Forum-voorzitter mr. Guido de Wit heeft het collegeprogramma vergeleken met haar tien speerpunten voor economische groei in Noord-Holland Noord. „Praktische alle speerpunten hebben een plaats gekregen in het nieuwe programma. Heenieuwe college van GS zet in op ondersteuning van verdere groei van het MKB in de regio."

  Ook biedt het collegeprogramma ruimte voor betere bereikbaarheid van Den Helder. „De aandacht voorde Helderse haven spreekt ons bijzonder aan, en goed om te zien is dat veel wensen van de agrarische sector in het programma staan."

  Volgens De Wit is de balans per saldo 'uitermate positief ', al blijft er nog genoeg te wensen over.

  Flessenhals 

  „Zo willen wij een nóg uitgebreidere paragraaf voor de infrastructuur. Ons gebied heeft een aantal zwakke schakels. Zoals de N99, de verbinding tussen de N9 bij Den Helder en de A7 bij Den Oever. Dat is een flessenhals voor vrachtwagens door alle rotondes. Ook de verbinding tussen de N9 en A9 vormt een probleem dat om een snelle aanpak vraagt."

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten