Onderzoek gemeente Den Helder in kwestie Geurt Visser duurt nog maanden

Datum:
 • woensdag 24 juni 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - Over de Helderse affaire Geurt Visser komt voorlopig geen duidelijkheid. Het interne onderzoek van de gemeente laat zeker nog enkele maanden op zich wachten, zo liet wethouder Dirk Pastoor woensdag weten. 


  Door Ed Dekker - 24-6-2015 

  De gemeenteraad wil een onderzoek na het gedwongen vertrek van Visser, maar het college weet nog niet wat precies onderzocht moet worden.

  Pastoor: ,,Dat moeten we eerst weten, voordat wij een bureau kunnen inschakelen. Als wij exact op een rijtje hebben wat de raad wil weten, komen wij met een onderzoeksvoorstel bij de fractievoorzitters, het presidium. Daarna wordt opdracht gegeven voor het eigenlijke onderzoek.’’ 

  Pastoor kan niet aangeven wanneer het eigenlijke onderzoek wordt uitgevoerd. Het presidium kan volgens hem ‘zo kort als mogelijk’ na de zomer het onderzoeksvoorstel verwachten.


  _________________________________________________________________

  Rijksrecherche ziet af van onderzoek naar Helderse affaire Geurt Visser 

   DEN HELDER - Er komt geen onderzoek van de Rijksrecherche naar de gang van zaken rond het ontslag van Geurt Visser als wethouder van Den Helder. Dit heeft de Rijksrecherche de gemeente laten weten, zo bevestigt het college van b en w woensdag.

  Door Ed Dekker - 24-6-2015,

  Recherche ziet er geen heil in

  ,,De Rijksrecherche ziet er geen heil in’’, zegt wethouder Dirk Pastoor. ,,Ze verwachten er niets van.’’

  De vertrokken wethouder Visser had de recherche om het onderzoek gevraagd. Visser moest opstappen na ernstige signalen over onbetamelijk gedrag tot vrouwen in en buiten het stadhuis.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten