Helderse raad wipt wethouder

Datum:
 • dinsdag 2 juni 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - De gemeenteraad van Den Helder heeft wethouder Geurt Visser (Stadspartij) gisteravond per direct naar huis gestuurd. Dat gebeurde in een extra raadsvergadering, die was belegd vanwege onduidelijkheid over de positie van Visser. 


  Visser nam begin vorige week dinsdag zelf ontslag, formeel omdat hij zijn drukke baan niet langer kon combineren met zijn gezinsleven. Afgelopen weekeinde verklaarde het gemeentebestuur echter dat hij niet te handhaven was wegens „onwelvoeglijk gedrag richting vrouwen". Dat gebeurde nadat Visser had aangegeven zijn ontslagbesluit weer in te trekken.

  Visser zou onder meer seksueel getinte whatsapp-berichtjes hebben verstuurd naar vrouwelijke collega's.

  _______________________________________________
  vervolg

  Leugens en dreigementen 

  Helderse raad windt zich op over ontslag wethouder Geurt Visser

   Bo-Anne van Egmond b.van.egmond@honancfiediacombinatie.nl 

  Den Helder *'Paul! Paul! Stoppen Paul!' Zelfs wethouder Dirk Pastoor roept van achter de bestuurstafel coalitiegenoot Paul Koopman tot de orde. Koopman (Stadspartij) windt zich achter het katheder op over de gang van zaken, rondom het aftreden van wethouder Geurt Visser. Hij vindt dat zijn fractievoorzitter, Peter Reenders, leugens vertelt. Niet voor niets stelt een meerderheid van de raadsleden Stadspartij dat Reenders moet aftreden.

  Het is tekenend voor de sfeer gisteren tijdens de extra raadsvergadering gisteravond, aangevraagd door oppositiepartij CDA. Eerder beent wethouder Odd Wagner al dreigend heen en weer, met de woorden 'ik stap op, ik stap op'. Als Visser niet gaat, gaat hij wel. In een hoekje probeert Joke Vorstman (Stadspartij) Nel Dol (GroenLinks) te overtuigen dat ze vooral Geurt Visser nog geen ontslag moet aanzeggen. Dat doet ze toch.

  Visser mag zichzelf niet verweren, maar staat wel de pers te woord: „Als er geen officiĆ«le klachten tegen mij zijn, hoe kan ik dan schuldig zijn? En ik denk als ik de norm ben, volgen er meer..."

  Vorstman krijgt de wind van voren van burgemeester Koen Schuiling, als zij twijfelt aan zijn integriteit en dat van het voltallige college. Schuiling vraagt zich af hoe integer Vorstman eigenlijk is: „Hoe zuiver is uw motief? Onze eerste verklaring is opgesteld met de oprechte intentie mensen in bescherming te nemen. Ook Geurt Visser zelf." Weer leugens, vinden sommigen. De enige momenten waarop het daadwerkelijk stil is in de raadszaal, is als Koen Schuiling en wethouder Kos hun relaas over de afgelopen tijd vertellen. En vooral als de burgemeester een anonieme vrouw opvoert die bereid is een officiĆ«le klacht in te dienen, zodat ze nooit meer met Geurt Visser in een verblijf hoeft te zijn. „Daarvan krijg ik het koud om mijn hart, als ik dit lees."

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten