'Gerommel met plan voor strandhuizen'

Datum:
 • dinsdag 23 juni 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Petten - De gemeente Schagen heeft steken laten vallen bij de aanbesteding van de nieuwe strandhuizen bij Petten. Dat stelt Jeroen Struving van Stichting Leef met de Zee, één van de inschrijvers. „De gemeente heeft zoveel fouten gemaakt dat er sterk getwijfeld kan worden aan de integriteit", aldus Struving. 
   Marten Visser 

  Verantwoordelijk wethouder Jelle Beemsterboer weerspreekt dit. „Dit lijken mij de woorden van een slecht verliezer." Volgens Struving ging de beoordeling van zijn plan tot twee keer toe de mist in. Op basis van verschillende criteria konden de inschrijvers punten verdienen. Struving: „Maar volledige passages waren niet meegenomen, rekenregels fout toegepast."

  Die fouten werden hersteld, maar Struving zegt de indruk te hebben dat de gemeente direct een voorkeur had voor de uiteindelijke winnaar (de combinatie van Rotteveel M4 uit Alkmaar, de Vakantie Makelaar BV en een particuliere belegger). ;,De beoordeling werd telkens herzien, zodat de eerst aangemerkte winnaar nog steeds 'toevallig' op nummer stond. Erg dubieus."

  Volgens Beemsterboer is daar geen sprake van. „De beoordeling is op een normale manier verlopen en Leef met de Zee heeft gewoon niet gewonnen. Dat wij naar een winnaar hebben toegerekend is absoluut niet waar." Volgens Struving 'kunnen de inwoners van Petten zich afvragen of ze het beste plan krijgen'. Beemsterboer is er niet bang voor. „Wat nu ontwikkeld wordt is een fantastisch plan. Een prachtig concept."

  NHD  2 reacties :

  Anoniem zei

  Jelle Beemsterboer is kampioen ontkennen, liegen en zijn vriendjes bevoordelen.
  De burgers van Schagen kost het een vermogen.

  Anoniem zei

  In de gemeente Schagen heerst totale anarchie, het College, geholpen door de raad doet precies waar het zin in heeft en negeert uitspraken van alle gerechtshoven.
  Blijkbaar kan er in, wat door de meerderheid een democratie genoemd wordt maar het al lang niet meer is, helemaal niets aan gedaan worden, niet door de politie, niet door de rechterlijke macht, maar ook niet door de regering.
  Gaat prima in Nederland, of toch niet?????.

  Een reactie posten