Flink tekort voor Hollands Kroon

Datum:
 • donderdag 18 juni 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Anna Paulowna -  Hollands Kroon kont dit jaar in de rode cijfers techt als er niets gaat veranderen. Het tekort loopt op tot 1,4 miljoen euro door tegenvallers, met name omdat er geld moet worden terugtaald aan het Rijk. Dat blijkt uit jongste kadernota.

  Of er extra bezuinigingen nodig zijn, is nog niet bekend gemaakt. Het Rijk en de gemeenten hanteren het 'samen trap op, samen de trap af '-principe. Als het goed gaat met de rijksbestedingen, krijgen de gemeente meer geld, vallen deze lager uit, dan moeten de gemeenten achteraf geld terugbetalen. Dat laatste is nu het geval.

  Hollands Kroon moet over 2014 nog 264.000 euro terugbetalen, waar eerder uit was gegaan van een bedrag van 138.000 euro. Voor 2015 krijgt de gemeente te maken met een tegenvaller van zeven ton. Ook is er een verlaging van de 'Intergratie uitkering sociaal domein' van 4,5 ton.

  Dinsdag 23 juni bespreekt de gemeenteraad de kadernota met wethouder Theo Meskers (financiën). Cijfers voor de jaren tot en met 2019 zien er wel positief uit.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten