'Compacte APV' telt altijd nog 34 pagina's

Datum:
 • vrijdag 26 juni 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Hondenpoep en loslopende honden. Dat zijn de twee zaken waaraan inwoners van de gemeente Hollands Kroon zich  het meest ergeren.


   Marten Visser 

  Dat blijkt uit een 'poll' op de nieuwe welísite www.voordeeenvoordeander.nl, die Hollands Kroon in het leven heeft geroepen om de nieuwe werkwijze (met beperkte Algemene Plaatselijke Verordening) onder de aandacht te brengen. Op de vraag 'waar ergert u zich het meeste aan, antwoordt 63 procent met 'hondenpoep'.

  Kritiek 

  Loslopende honden scoort 23 procent. Graffiti vindt tien procent van de reageerders het meest storend, wildkamperen wordt door slechts 3,3 procent genoemd. Het onderzoek krijgt meen ook kritiek van reageerders. Zo vragen enkele men- sen zich af waarom de gemeente alleen inzoomt op poepende honden. De uitwerpselen van paarden en katten leveren ook de nodige overlast, op, zo stellen enkele bewoners van de gemeente.

  Stofkam 

  Hollands Kroon heeft de stofkam door de regeltjes gehaald en wil dat mensen meer onderling hun problemen op gaan lossen. „Waarom hebben we eigenlijk nog medewerkers bij de gemeente, als van ons verwacht wordt dat we alles zelf gaan doen", reageert een bewoner. De nieuwe APV bestaat nog maar uit een 'klein aantal regels', zo meldt Hollands Kroon op de nieuwe web-site. Mensen die de APV door willen nemen kunnen deze aanklikken. Dan blijkt ook meteen dat 'compact' een relatief begrip is: de nieuwe APV beslaat nog altijd 34 pagina's van A4-formaat, al staat bij een flink aantal regels: vervallen....

  NHD



  0 reacties :

  Een reactie posten