College geeft groen licht nieuwe '158-molen'

Datum:
 • woensdag 3 juni 2015
 • in
 • Categorie: ,
 •                               Schagen - Sint Maartensbrug -  Burgemeester en wethouders van Schagen hebben woensdagmiddag besloten Bernhard Schuijt groen licht te geven voor een nieuwe windmolen aan de Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug. Het college stelt niet anders te kunnen op grond van de tien jaar terug verleende vergunning.

  Door Harry de Jong - 3-6-2015, 17:35 (Update 3-6-2015, 17:50)  _______________________________________________________________________

  'Een nieuwe windmolen aan de Grote Sloot 158, dat kan niet waar zijn'

  Schager wethouder Jelle Beemsterboer kreeg maandagavond in de raadscommissie Ruimte alleen van CDA en PvdA directe steun voor zijn voorgenomen besluit om een vergunning te verlenen voor een nieuwe windmolen aan de Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug. Een zelfde E70-type dat nu er nu illegaal, op de verkeerde plek staat.
  Lees verder...
  De provincie Noord-Holland kijkt anders tegen de aanvraag aan en stelt dat Schuijt geen beroep kan doen op de vergunning uit 2005. Ze wil dat Schagen die oude vergunning intrekt.
  ,,Maar wij denken dat de zienswijze van de provincie geen stand houdt als Schuijt een afwijzing van de vergunning aan de rechter voorlegt'', aldus wethouder Jelle Beemsterboer. ,,Daarbij proefde ik bij de raad een meerderheid voor dit besluit. Al begrijp ik ook de emoties bij de omwonenden.''
  _________________________________________________________

  Afbreken

  De wethouder gaat nog wel met de provincie in overleg of er geen mogelijkheid is een nieuwe molen elders dan aan de Grote Sloot 158 te bouwen.
  Schuijt moet de huidige, oude molen afbreken. Het Zijper Landschap dwong dit bij de Raad van State af, maar van sloop is nog geen sprake. HZL probeert dit nu via een dwangsom te bewerkstelligen.
  Na weken van stilstand draaide de molen woensdag weer. Op aandringen van de gemeente Schagen werd de turbine later op de dag toch weer stilgezet. De gemeente is inmiddels ook een bestuurlijk traject gestart dat moet leiden tot sloop.
  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten