Campagne om ergernissen juist te bespreken

Datum:
 • vrijdag 19 juni 2015
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - 'Bekijk het eens van de andere kant'. Met die slogan is Hollands Kroon een bewustwordingscampagne onder inwoners gestart om duidelijk te maken dat ze elkaar onderling moeten aanspreken op negatief gedrag en het aan de laars lappen van regels. 

  De campagne is het gevolg van het schrappen van bijna driekwart van de regels in de gemeentelijke Apv (algemene plaatselijke verordening).

  In een huis aan huis verspreide folder wordt bijvoorbeeld gesteld dat wat voor de één een wereldhit is, voor de ander lawaai kan zijn.

  Burgemeester Jaap Nawijn doet een beroep op alle mensen in Hollands Kroon om ergernissen of problemen met iemands gedrag niet te negeren, maar deze juist onmiddellijk bespreekbaar te maken.

  In gevallen waarin dat lastig blijkt te zijn, wordt door de gemeente verwezen naar onder meer buurtbemiddelaars (bij conflicten tussen buren), kernbeheer (voor suggesties met betrekking tot de openbare ruimte) en/of een van de wijkteams (voor begeleiding bij zorg, jeugd en inkomen). Hollands Kroon heeft ook een website - www.voordeeenvoordeander.n1 - gelanceerd. Uit een steekproef op die site blijkt dat inwoners zich tot dusverre het meest ergeren aan poep op de stoep en loslopende honden.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten