Actie vrouwen in Den Helder tegen Roundup

Datum:
  • donderdag 11 juni 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • DEN HELDER - Drie vrouwen, uit Den Helder en Julianadorp, voeren actie tegen het chemische bestrijdingsmiddel Roundup en vergelijkbare giftige middelen. Zij richten zich op tuincentra, bouwmarkten en volkstuinverenigingen in de gemeente.



    Door Ed Dekker - 11-6-2015, 

    'Producenten mogen niet doorgaan met ons te vergiftigen' ,

    ,Producenten mogen niet doorgaan met ons te vergiftigen’’, zeggen Nathalie van Nijnatten (42), Arianne Stam (46) en Mandy Brandsma (46). Zij liepen eind vorige maand mee in een protestmars tegen het Amerikaanse bedrijf Monsanto, producent van Roundup.

    Wereldwijd waren er protesttochten. In Alkmaar bracht de mars 250 mensen op de been. 

    Kankerverwekkend 

    Het gif is veel schadelijker dan het lang leek, zo blijkt uit onderzoeken. De bewijzen worden steeds sterker dat het landbouwgif tegen onkruid kankerverwekkend is.

    Particulieren mogen Roundup vanaf komend november niet meer gebruiken. Van Nijnatten: ,,Het spul mag daarna wel worden verkocht, dat is het rare. Wij benaderen verkooppunten om het middel uit de schappen te halen.’’

     De werkzame stof van Roundup is glysofaat. Onder die naam is inmiddels een nieuw bestrijdingsmiddel op de markt gebracht, vergelijkbaar aan Roundup. Brandsma: ,,Dat middel valt niet onder het verbod. Met onze actie wijzen wij daar de consument op.’’

     Reacties: nathalievn2011@gmail.com

    NHD




    1 reacties :

    Anoniem zei

    Ik wens de dames veel succes hiermee! Het is hard nodig.

    Een reactie posten