ZSH luchtkasteel gemeentes

Datum:
 • zaterdag 23 mei 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer -  De bijstandsmensen die nu wéér om een uitkering moeten aankloppen zijn ernstig gedupeerd. Volkomen terecht vinden zij dat de gemeenten Schagen en Hollands Kroon en de ISD hun een worst hebben voorgehouden.


  Richard Zut 

  ___________________________

  Vorige week kwamen er signalen 
  dat ZSH het personeel — dat 
  1 april 2015 in dienst trad — 
  geen salaris meer kon betalen. 
  Nu is de zaak failliet. 

  ___________________________

  Wat een trieste zaak voor de twintig langdurig werkloze bijstandscliënten die via de gemeentes Hollands Kroon en Schagen werk vonden bij Zorg Service Helpdesk (ZSH) Nederland in Middenmeer. Dáchten ze althans. Want eigenaar Thijs van der Horst, heeft het faillissement aangevraagd. Nog voordat het schip goed en wel van de wal vertrok. Hijzelf hult zich in nevelen en haalde zijn website donderdag direct uit de lucht. De bijstandsmensen die nu wéér om een uitkering moeten aankloppen zijn ernstig gedupeerd. Volkomen terecht vinden zij dat de gemeenten Schagen en Hollands Kroon en de ISD hun een worst hebben voorgehouden. Want zij mogen er toch van uitgaan dat die hun huiswerk terdege hadden gedaan? Dat die gemeentes zich vooraf exact hadden laten informeren over hoe serieus de kans op werk bij dit in oprichting zijnde bedrijfje eigenlijk wel was.

  De reactie van de wethouders Ben Blonk en Mary van Gent op het uiteenspatten van het luchtkasteel is nu als volgt: „We betreuren het dat werkgever ZSH de bedrijfsactiviteiten heeft moeten beëindigen. We betreuren dit voor alle partijen, mede omdat het initiatief van ZSH zeer goed leek en al snel blijkt beëindigd zonder succes. Nu is gebleken dat het bedrijf niet wordt voortgezet, keren de medewerkers naar alle waarschijnlijkheid terug in de uitkering. Onverminderd blijft onze inzet om deze mensen aan een baan te helpen." Onverminderde inzet?

  Daar moet juist een flinke schep bovenop!

  NHD  Lees ook:


  Door bankroet weer in bijstand 21-5-2015


  0 reacties :

  Een reactie posten