Wethouder Visser móet aftreden

Datum:
 • woensdag 27 mei 2015
 • in
 • Categorie: ,
 •  Den Helder - Nauwelijks een jaar na zijn aantreden stapt de Helderse wethouder Geurt Visser (Stadspartij, financiën) al op. Volgens een door de gemeente verspreide verklaring kan hij zijn werk en privéleven niet langer combineren.

  Hedzer Faber

  In werkelijkheid is hij gedwongen af te treden nadat hij ongepaste opmerkingen zou hebben gemaakt naar vrouwen. 'Ik heb lang getwijfeld over deze stap, maar ik heb twee jonge kinderen en ik vind dat mijn grootste ver- antwoordelijkheid uiteindelijk naar hen is, schrijft hij in de verklaring. Tot voor kort schoof hij zijn politieke ambities echter niet onder stoe- len of banken: Visser wilde burgemeester worden en zag zijn huidige functie als ideale opstap.

  Volgens betrouwbare bronnen binnen de coalitie zijn burgemeester en wethouders donderdag in crisisberaad bijeen geweest, zonder Visser, omdat er klachten tegen hem waren ingediend. Dat comité besloot dat aftreden de minste imagoschade met zich mee zou brengen. Hijzelf ontkende en wilde een integriteitsonderzoek, maar dat was hem niet gegeven.

  Visser geeft zelf geen commentaar. Withouder Pieter Kos ontkent de integriteitsdiscussie namens het college. „Het is ongelukkig, maar we respecteren Geurts beslissing." Per 1 juni is Visser weg, wie zijn werk waarneemt is nog niet bekend. Hij heeft recht op twee jaarwachtgeld.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten