Theo van Eijk uit 'Nibbik' gaat CDA-fractie leiden

Datum:
 • woensdag 20 mei 2015
 • in
 • Categorie:
 • Haarlem - Theo van Eijk uit Nibbixwoud gaat de CDA-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Holland leiden.

  Door Coen van der Luytgaarden - 19-5-2015


  Dat heeft de fractie dinsdagmorgen  besloten. Na de verkiezingen heeft Jaap Bond het fractievoorzitterschap op zich genomen.

  In eerste instantie zou de Volendammer Jaap Bond deze taak op zich nemen, maar hij heeft zich teruggetrokken. Naar alle waarschijnlijkheid omdat hij als gedeputeerde in de provincie komt te werken, zoals hij de afgelopen acht jaar ook heeft gedaan.
  Na het terugtreden van Bond heeft de fractie besloten Van Eijk als voorzitter te vragen. Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, afgelopen maart, stond hij nummer 4 op de lijst voor het CDA. Hij haalde 2617 stemmen.
  Theo van Eijk woont in West-Friesland en is op dit moment waarnemend burgemeester in Montfoort (Utrecht). Voorheen is hij (waarnemend) burgemeester geweest in Medemblik, Hollands Kroon, Aalsmeer en Uitgeest.
  Theo van Eijk: ,,De CDA-fractie heeft veel zin om de komende periode zowel in het provinciehuis maar ook zeker daarbuiten, zichtbaar te zijn. Ik voer die enthousiaste club graag aan.”
  ,,Ik doe het met veel plezier’’, zegt Van Eijk over het voorzitterschap. ,,Ik heb altijd gezegd: ik ben er waar de partij mij nodig heeft.’’ Nummer twee op de lijst, Jitske Haagsma uit Amsterdam, wordt vice-voorzitter.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten